Kijk op Interieur
Image default
Bedrijven

Creatieve ideeën voor de kerstboom

Het kerstseizoen nadert, en daarmee komt ook de noodzaak om het huis te versieren voor de feestdagen. De kerstboom is het symbool van deze feestdag en traditiegetrouw staat er in elk huis een.

Er zijn echt verschillende soorten en maten, de keuze is puur persoonlijk. Wat decoratie betreft, is er een ruime keuze om uit te kiezen. Ook al lijkt het heel eenvoudig om de kerstboom te versieren, toch zijn er enkele nuttige tips om inspiratie uit te putten om geen fouten te maken.

Hier zijn enkele ideeën om creatieve alternatieven voor de traditionele kerstboom te bedenken. Lees verder en laat je creativiteit de vrije loop om een originele boom te maken!

Alternatieve kerstbomen

Heeft je genoeg van dezelfde oude boom van de afgelopen jaren? Is het elke keer weer een dilemma als je nadenkt over de kleur van de kerstballen die je wilt kopen? Om nog maar te zwijgen van de gebruikelijke besluiteloosheid tussen een natuurlijke of een synthetische boom, en de moeilijkheid voor wie thuis niet veel plaats heeft om een klassieke kerstboom te plaatsen.

Tijd voor verandering! Maar hoe maak je een mooie kerstboom met originele ideeën? Ontdek met ons eenvoudige ideeën om een creatieve kerstdecoratie vol persoonlijkheid te creëren.

Houten kerstboom

Wij houden ervan om natuurlijke elementen in de decoratie op te nemen en vinden voortdurend creatieve ideeën om hout te gebruiken in woonmeubelen. Vandaag zal hout echter in een ander licht komen te staan, want het wordt een accessoire voor de kerstversiering!

Het eerste voorstel dat wij je voorleggen is een ecologisch en zeker trendy idee! Het is mogelijk om jouw eigen kerstboom te bouwen met houten stukken die je al in huis hebt, of om hem kant-en-klaar te kopen in gespecialiseerde winkels.

Je kunt prachtige modellen vinden die het hoogtepunt van jouw kerstversiering zullen worden. Er zijn modellen die de traditionele kerstboom imiteren, of voor de meer moderne kunt je kiezen voor spiraalvormige houten kerstbomen.

De maten zijn gevarieerd en kunnen in alle omgevingen worden gebruikt, ongeacht de grootte van jouw woonkamer. Om het project af te maken, raden wij je aan het hout te verven met een kleur naar keuze en het te versieren met hangers naar keuze.

Kerstboom van takken

Een ander ecologisch en ietwat landelijk idee is de boom gebouwd met droge takken. Je kunt ze eenvoudig aan de muur bevestigen, bijvoorbeeld met behulp van lijm, of zelfs een nylondraad gebruiken, waardoor je het gevoel krijgt dat de boom zweeft.

Om de kerstboom met droge twijgen te maken, selecteert je de twijgen die je tijdens jouw wandelingen hebt verzameld en legt je ze in oplopende volgorde van boven naar beneden. En hier zal op natuurlijke wijze de vorm van een mooie dennenboom verschijnen.

De trend naar duurzaamheid volgend, is het ook mogelijk een kerstboom van takken te kopen die klaar is om thuis te worden geïnstalleerd. Het is een manier om de natuur binnenshuis te brengen, zelfs als je in een volledig stedelijk gebied woont.

Het is een kwestie van perspectieven en standpunten. Met een beetje creativiteit kunnen natuurlijke elementen worden gebruikt om echte decoratieve accessoires te maken! Ook hier kunt je eenvoudige decoraties ophangen en ze verlichten om ze zichtbaar te maken. Het is een praktisch en ruimtebesparend idee, ideaal voor wie niet veel beschikbaar heeft.

Kerstboom met boeken

Een origineel en vernieuwend idee is het maken van een kerstboom met boeken.

Gewoon een reeks gesloten boeken op elkaar stapelen. Wij bevelen deze oplossing aan om een kantoor, de ingang van een school of gewoon in een van jouw huizen in kerststijl te versieren voor degenen die graag lezen en veel boeken op een boekenplank hebben staan.

Om het nog specialer en kerstachtiger te maken, voeg je wat lichtjes toe om de kerstboom feller te maken.

Gebruik wit als decoratie

Als je van tradities houdt en voor een klassieke optie wilt gaan, investeer dan in het decoreren met witte elementen. Je kunt een groene boom verrijken met witte ornamenten, of een witte boom op een originele manier versieren, met kerstballen en veelkleurige elementen.

Voor een extra origineel tintje kunt je ook kiezen voor de witte kunstmatig met sneeuw bedekte boom, die je meevoert naar de magische sfeer van een bos.

Blauw en gouden kerstboom

Lichtblauw, dit is de ideale boom voor wie houdt van de kleur van de lucht en de zee! Een van de nieuwe trends voor de versiering van de kerstboom is het spelen met tinten, en dan groen licht met intense of pastelkleuren, alle gedaald tot blauw.

Voor een extra vleugje stijl combineert je ook slingers en kerstballen die rond het huis hangen met dezelfde kleur. En als je jouw huis een elegante sfeer wilt geven, kiest je ook voor een licht gordijn in deze tint.

Rode kerstboom

De rode kerstboom is een echte blijvende klassieker. Maar zelfs wat traditioneel van aard is, kan gemakkelijk worden omgevormd tot iets onconventioneels en creatiefs.

Kies voor rood en witte versieringen, of rood en zilver als je van de vintage stijl houdt, of waag combinaties met gouden versieringen voor een meer verfijnde stijl. Ideaal voor wie houdt van de meer landelijke en vintage sfeer, verandert de rode boom de omgeving in enkele stappen en geeft hij een uitbarsting van energie.

Roze kerstboom

Een van de populairste kerstboomtrends voor 2021 is ongetwijfeld de kleur roze. Opgedragen aan liefhebbers van romantiek en elegantie, kan het ook tot het uiterste worden doorgevoerd met het gebruik van levendige tinten zoals fuchsia.

Beslis of je de boom durft te versieren alsof je zich in een poppenhuis bevindt of creëer een dromerige sfeer om de kerstdagen te beleven als het personage uit een sprookje.