Kijk op Interieur
Image default
Aanbiedingen

Met deze tips creëer je een geweldige home cinema

Tegenwoordig hoef je eigenlijk niet meer naar de bioscoop om een leuke film te kijken. Er zijn zoveel mogelijkheden om thuis de leukste films te kijken, daardoor hoef je gewoon niet meer naar de bioscoop. Door deze ontwikkeling is het ook steeds meer een trend om thuis een bioscoop te maken. En een home cinema maken is helemaal niet zo moeilijk als dat het lijkt. In deze blog lees je alles over het maken van een home cinema en wat nuttige en leuke tips, zodat jij binnen een mum van tijd jouw eigen thuis bioscoop hebt.

Kies de juiste ruimte

Wanneer je een home cinema wilt maken dan is het heel erg belangrijk dat je op voorhand zorgt dat je een geschikte ruimte hiervoor uit kiest. Je kunt natuurlijk een home cinema zo groot en klein maken als je zelf wilt maar denk bijvoorbeeld aan de ligging van de ruimte. Zit de kamer rechtstreeks naast de buren? Dan heb je het risico dat de buren niet blij worden van het geluid van de home cinema.

Een juiste locatie/ ruimte uitzoeken voor jouw homecinema is dus van een cruciaal belang.

Zorg voor een goede voorbereiding

Voordat je gaat beginnen met het bouwen van een home cinema is het heel belangrijk om te kiezen dat je zorgt voor een goede voorbereiding. Weet welke materialen je wilt gebruiken om de kamer te bouwen maar maak ook een indeling voor de kamer. Hoe ver wil je bijvoorbeeld je stoelen van het scherm hebben, dat soort dingen zijn erg belangrijk.

Welk soort scherm

Er zijn meerdere manieren hoe je een thuisbioscoop kunt realiseren. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een beamer die de film projecteert op een groot scherm. Een goed voorbeeld zijn de NAD streamers. Dit is een handige manier om een bioscoop te maken thuis en is in principe ook voor elke ruimte geschikt. Wel moet je een goede beamer hebben en verstand hebben van hoe je deze optimaal instelt.

Je kunt ook kiezen voor een tv-scherm. De mogelijkheden met het aanschaffen van een tv zijn echt eindeloos. Je hebt tv’s die in 3d kunnen uitzenden, zo krijg je je eigen 3d filmmogelijkheden. Het voordeel van een tv-scherm is wel dat de kwaliteit van het scherm veel hoger is dan het afspelen van een film via een beamer.

Wat een geluid!

Een mooi en goed beeld is natuurlijk geweldig, maar pas echt af wordt het met de juiste speakers. Stel een set samen wat echt bij jou past. Bijvoorbeeld met de cambridge audio versterkers. Hiermee creëer je samen met het juiste beeld een ultieme belevenis in elke woonkamer.

Maak de ruimte naar jouw smaak

Uiteindelijk is de allerbelangrijkste tip om de ruimte te maken naar jouw smaak. Kleedt de ruimte zo in dat jij met veel plezier kunt genieten van jouw bioscoop. Decoreer de thuisbioscoop bijvoorbeeld met een paar levensechte grote filmposters of een mooie tafel met een popcorn machine. Zo maak je de ruimte helemaal perfect.