Kijk op Interieur
Image default
Aanbiedingen

Een kleine slaapkamer richt je in met deze tips!

Een kleine slaapkamer richt je in met deze tips!

Niet iedereen heeft een grote slaapkamer. Gelukkig hoeft dit helemaal niet erg te zijn, want met een kleinere slaapkamer zijn er nog steeds genoeg mogelijkheden om het leuk in te richten. We zetten een aantal tips voor je op een rij waarmee jij je slaapkamer inricht, zonder dat het vol oogt.

Licht en kleur

In een kleine slaapkamer is het belangrijk dat er genoeg daglicht binnen komt. Dit zorgt ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt. Heb je weinig natuurlijk licht in je slaapkamer? Geen zorgen! Ook met kunstmatig licht creëer je een fijne sfeer. Ga voor simpele lampen en vermijd grote, donkere lampenkappen om je ruimte groter te laten ogen. Kies warm licht voor meer gezelligheid in de ruimte en een knus gevoel.

Handig bed

Je bed is het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer. Wil je een ruim bed, maar wil je niet dat je bed de hele ruimte in beslag neemt? Kies dan een bed met matras 160×200. Zo heb je genoeg ruimte, maar hou je genoeg ruimte over voor je andere spullen. Kies voor een bed met opbergruimte om meer spullen in je slaapkamer op te bergen, zoals beddengoed of handdoeken.

Opbergruimte

Opgeruimd staat netjes! Hoe minder spullen je in je slaapkamer hebt liggen, hoe ruimer het oogt. Zorg voor voldoende opbergruimte. Denk hierbij ook aan ruimte door een op maat gemaakte kast, die om je bed is heen gebouwd. Dit oogt lekker strak en is daarnaast ook nog erg praktisch. Ook met plankjes creëer je extra ruimte. Deze plankjes zijn ook nog eens leuk te decoreren, met bijvoorbeeld een plantje of een persoonlijke foto in een mooie lijst.

Decoratie

De finishing touch van de slaapkamer: decoratie. Je kunt je slaapkamer het beste rustig houden om het niet te vol te laten ogen, maar een lege slaapkamer is ook zo kaal! Leuke decoratie zoals een mooi vloerkleed of wanddecoratie maken de kamer af. Ook spiegels zorgen voor extra sfeer. Een ander pluspunt van een spiegel: het maakt de ruimte optisch groter.

https://www.pullman.nl/