Kijk op Interieur
Image default
Aanbiedingen

Het kiezen van de juiste legpuzzel voor een beginner

Op sommige momenten heb je hoogstwaarschijnlijk even geen zin om achter je telefoon te gaan of hard aan het werk te gaan. Ga daarom dan ook op zoek naar een leuke hobby. Zo kan je gaan wandelen en fietsen, maar een hobby wat ook weer helemaal in is, is het leggen van een puzzel. Ben jij dus iemand die op zoek is naar een nieuwe hobby, kijk dan of puzzelen wat voor jou is. Om erachter te komen of het wat voor jou is, kan je het best beginnen met een Jan van Haasteren 500 stukjes puzzel. Zo’n puzzel is niet te groot, niet te klein en dus perfect om ermee te experimenteren.

Kijk naar hoeveel puzzelstukken realistisch is

Wanneer puzzelen nog niet zo lang jouw hobby is, wil je eerst kijken naar hoe groot de puzzel gaat zijn. Voor mensen die onder de 12 jaar zijn, wil je geen puzzel 2000 stukken gaan kopen. Een puzzel van 2000 stukken is namelijk simpelweg veel te groot voor kinderen onder de 12 jaar. Als je ouder bent dan 12 jaar is een puzzel van 2000 stukken in principe gemakkelijk op te lossen, maar wanneer je nog maar een beginner bent, is het een goed idee om een puzzel van 300 à 500 stukjes aan te schaffen. Op die manier word je namelijk niet ontmoedigd als de puzzel niet snel of makkelijk te doen is.

Kijk naar wat een leuk thema lijkt

Een leuk thema maakt het puzzelen automatisch ook stukken leuker om te doen. Kijk daarom naar thema’s die jou aanspreken en zoek gebaseerd daarop een puzzel uit. Zo zijn er legpuzzels gebaseerd op verhalen van Disney. Ben jij dus iemand die fan is van The Lion King of De Kleine Zeemeermin, dan wil je dus even op zoek gaan naar zo’n puzzel. Het kan ook zo zijn dat je geen fan bent van Disney en juist graag een puzzel wil maken met als thema Kerstmis. Dat is helemaal geen probleem aangezien er heel erg veel leuke puzzels bestaan die Kerstmis als thema hebben.

Kijk naar welk merk jou aanspreekt

Bij het aanschaffen van een nieuwe puzzel en om puzzelen echt jouw hobby te laten worden, moet je je even verdiepen in de verschillende merken die er zijn. Veel merken maken namelijk verschillende legpuzzels. Zo kan je Ravensburger puzzel 3000 stukken kopen of een Schmidt puzzel kopen. Deze merken zijn redelijk bekend en vinden goede kwaliteit belangrijk. Voor een goede kwaliteit betaal je echter ook wel wat meer geld. Daarnaast zou je ook puzzels kunnen kopen van het merk Tactic. Tactic staat vooral bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding. Dat betekent dus dat jij voor een goed prijsje een leuke en fatsoenlijke puzzel hebt.

Kijk van tevoren of puzzelen wel echt iets voor jou is

Misschien blijk je uiteindelijk toch geen grote fan te zijn van legpuzzels, maar heb je al wel een of meerdere legpuzzels gekocht. Met een beetje geluk ken je iemand die wel dol is op puzzelen of er graag mee wil gaan beginnen. Legpuzzels zijn namelijk ook geschikt als cadeau. Zo is een legpuzzel van 1500 stukjes relatiegeschenk een cadeau die jouw partner ongetwijfeld blij zal maken.

Je zou de gekochte legpuzzels dus prima als cadeau kunnen geven aan iemand die jij kent of een relatie mee hebt, maar kijk van tevoren of puzzelen wel iets voor jou zou zijn aangezien legpuzzels niet altijd even goedkoop zijn.