Kijk op Interieur
Image default
Bedrijven

Maak de kerstsfeer compleet met een verlichte guirlande

Wanneer de decembermaand voor de deur staat is het tijd om de kerstversiering weer tevoorschijn te halen. Veel mensen kiezen voor de traditionele kerstboom met kerststalletje, maar je kan ook voor een guirlande kiezen als alternatief, of als aanvulling van je kerstdecoratie. Ontdek de voordelen van een guirlande met verlichting en beleef een sfeervolle en magische kerst dit jaar.

Verschillende soorten guirlandes

Guirlandes kunnen uit verschillende materialen vervaardigd worden. Natuurlijke materialen zoals dennentakken of bladeren worden het meest gekozen, wat een natuurlijke sfeer en geur geeft. Maar ook guirlandes met kunststof dennentakken zijn volop beschikbaar, welke een goede oplossing biedt wanneer je last hebt van een allergie. Guirlandes kunnen op vele manieren versierd worden. Een guirlande met verlichting is uiteraard het meest populair, omdat de decembermaand immers bestaat uit korte, donkere dagen. Je kan kiezen voor een guirlande met enkel verlichting, om de originele kenmerken tot zijn recht te laten komen. Maar wanneer je een guirlande wilt met meer versiering, kan je volop kiezen tussen kerstballen, sneeuw en andere decoraties om jouw persoonlijke kerstsfeer te creëren. Wil je liever een guirlande met milieuvriendelijke materialen? Dan kan je kiezen voor dennenappels of houten ornamenten als versiering.

Guirlande met koppelbare verlichting

Iedereen die kiest voor verlichting, heeft een persoonlijke voorkeur. Waar de één kiest voor witte verlichting, wil de ander het liefst verschillende kleuren. Wanneer je kiest voor een guirlande met verlichting die koppelbaar is, kan je je eigen combinatie van lichtjes creëren. Door middel van het koppelsysteem kan je alle lichtsnoeren die je wil gaan gebruiken, eenvoudig met elkaar verbinden waarbij slechts één stopcontact benodigd is. Hiermee voorkom je een wirwar van verschillende snoeren die op verschillende plekken ondergebracht moeten worden. Met koppelbare kerstverlichting heb je alles overzichtelijk op één plek, zodat je zorgeloos de guirlande met lampjes kan gaan versieren. Wil je meer weten over een guirlande met koppelbare verlichting? Kijk dan eens op Kerstverlichtingbuiten.com.

De voordelen van koppelbare verlichting

Wanneer je koppelbare verlichting gebruikt, geniet je van vele voordelen. Ten eerste kan je op een gemakkelijke manier je guirlande buiten ophangen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over te korte snoeren. Met het koppelsysteem kan je immers de lengte van de snoeren uitbreiden tot je de gewenste afstand hebt bereikt.
Daarnaast is de koppelbare verlichting gemaakt van LED lampjes, die ten eerste een voordelige keuze zijn dankzij de duurzaamheid en kwaliteit. Daarnaast garandeert LED verlichting een groot aantal branduren, waardoor je jarenlang kan genieten van je lampjes zonder extra kosten voor vervanging. Ook verbruikt LED verlichting, in tegenstelling tot bijvoorbeeld gloeilampen, aanzienlijk minder stroom, waardoor je energierekening lager zal uitvallen na afloop van de decembermaand. Hierdoor kan je dus zorgeloos genieten van je verlichting, zonder dat je continu op je stroomverbruik hoeft te letten. Ten slotte wordt LED verlichting niet heet, waardoor je geen risico loopt op verbranding wanneer je de lampjes per ongeluk aanraakt. Daarnaast is ook het brandgevaar heel klein, waardoor je je verlichting ook kan laten branden wanneer je even niet in de buurt bent.

Guirlande als alternatief voor een kerstboom

Heb je aankomende kerst geen zin in gedoe met een kerstboom? Een guirlande biedt veel voordelen ten opzichte van een kerstboom. Ten eerste zal je flink minder ruimte nodig hebben in je huis. Een guirlande kan op vrijwel iedere denkbare plek worden opgehangen, waardoor je een lege ruimte in je huis op een gezellige manier kan opvullen. Geen geschuif meer met meubels of een kerstboom die in de weg staat, wanneer je kiest voor een guirlande. Daarnaast zal je ook geld besparen omdat een kerstboom in aanschaf duurder zal zijn. Ook de ritjes met de auto voor het ophalen en weer wegbrengen van een kerstboom zijn niet nodig wanneer je een guirlande aanschaft. Ten slotte zal een guirlande minder onderhoud vergen dan een kerstboom. Een guirlande met echte dennentakken zal wel wat naalden verliezen, maar niet zoveel als bij een kerstboom. Ook hoeft aan een guirlande geen water gegeven te worden, wat bij een kerstboom wel het geval is.

Guirlande als decoratie voor elke gelegenheid

Voor welke reden je een guirlande ook aanschaft, deze zal altijd voor een magische kerstsfeer zorgen. Een kerstborrel, romantisch kerstdiner of een kerstgala, een guirlande met verlichting zal het altijd goed doen. Ook in winkelcentra en bedrijfspanden zal een verlichte guirlande zorgen voor gezelligheid en extra aanloop van klanten, waar zij het liefst de feestelijk versierde panden zullen bezoeken tijdens de donkere dagen voor kerst. Guirlandes zijn praktisch in gebruik en vergen minder tijd dan het opzetten van een kerstboom. Hierdoor wordt er tijd over gehouden voor andere bedrijfsactiviteiten, terwijl je geniet van de kerstsfeer die de guirlande uitstraalt en de reclame die je voor je bedrijf of winkel maakt.

Waar hang ik mijn guirlande op?

Een guirlande kan je zowel binnen als buiten gebruiken. Veel mensen kiezen ervoor om de guirlande aan de voordeur of het balkon te hangen. Maar ook binnenshuis kan een guirlande voor veel sfeer zorgen. Hang de guirlande bijvoorbeeld aan de trapleuning op of leg deze op de schoorsteen voor een unieke kerstsfeer. De guirlande kan je binnenshuis nog extra feestelijk maken door andere decoraties of kaarsjes in houder eromheen te zetten. Waar je je guirlande ook wilt hebben, met behulp van de bevestigingshaakjes kan je gemakkelijk de guirlande bevestigen. Gebruik bijvoorbeeld de goothaakjes wanneer je ervoor kiest om de guirlande aan de dakrand op te hangen. Het resultaat zal je zeker tevreden stellen.