Kijk op Interieur
Image default
Bedrijven

Dit zijn 3 tips om meer daglicht in jouw woonkamer te krijgen

Ben jij jouw donkere woonkamer ook beu en ben je op zoek naar manieren om wat meer licht te creëren? Of heb je een kleine ruimte en wil je deze optisch groter laten lijken? Dan is een mooie lichtkoepel misschien wel een uitkomst voor jou. Dankzij de lichtkoepel heb je minder kunstlicht nodig, wat het een milieubewuste keuze maakt. Hier zal tevens je portemonnee blij van worden. De koepels zijn er in allerlei afmetingen, isolatiewaarden en materialen te verkrijgen, dus er zit altijd wel iets tussen naar jouw smaak. In dit artikel vertellen we je er meer over, dus lees vooral even verder. (bron: https://daglichtdirect.nl/)

Aan wat voor eisen moet de lichtkoepel voldoen?

Waarom je een lichtkoepel zou moeten aanschaffen, hebben we je zonet al uitgelegd. Dan komen we bij de volgende vraag: waar ga je de mooie lichtkoepel plaatsen? Mocht dit op een zeer zonnige plek zijn, of een plek die snel afkoelt, dan kun je er goed aan doen door een lichtkoepel te nemen die bestaat uit meerdere wanden. Dan is de isolatiewaarde namelijk hoger, en zal het minder snel te warm of koud worden in huis. (bron: https://daglichtdirect.nl) Vervolgens moet je je afvragen of je een lichtkoepel van kunststof of glas wilt. Een kunststof lichtkoepel heeft enkele voordelen: het is goedkoper, lichter in gewicht en dus makkelijker te verwerken en als laatst is het steviger dan glas van dezelfde dikte. 

Acrylaat, plexiglas of polycarbonaat

Wanneer je erover uit bent of je een mooie lichtkoepel wilt van kunststof of glas, kun je je verdiepen in het precieze materiaal waar de koepel uit moet bestaan. Wat betreft kunststof heb je de keuze uit acrylaat oftewel plexiglas lichtkoepel of een polycarbonaat lichtkoepel. Een acrylaat lichtkoepel is hierbij de goedkoopste optie. Een polycarbonaat lichtkoepel mag dan wel iets duurder zijn, het is ook een hele goede keuze als je op zoek bent naar een koepel die een hoge slagvastheid heeft. Daarnaast laat een polycarbonaat koepel veel licht door, ideaal dus als je op zoek bent naar manieren om meer daglicht in jouw woonkamer te krijgen. Als laatste kun je ook nog kiezen of je een lichtkoepel wil die glashelder is of eentje die opaal is. Een opale lichtkoepel zou je kunnen kiezen in verband met privacy of als je wil dat de koepel het licht minder fel naar binnen schijnt. Een glasheldere lichtkoepel is – zoals de naam ons doet vermoeden – volledig helder. Bron: Daglichtdirect.nl.