Kijk op Interieur
Image default
Bedrijven

Een plaid: Dé sfeermaker in jouw huis

Plaids als woondecoratie, ooit aan gedacht? Iedereen kent de lampen, kussens, vloerkleden en kleine accessoires wel. Dat zijn ook de eerste dingen waar aan gedacht wordt bij het woord woondecoratie. Maar plaids en dekens vormen ook een enorme toevoeging en sfeermaker aan elke ruimte! Ze zijn ook ontzettend praktisch en kunnen een extra dimensie en kleur aan je kamer geven. Of je hem nu in een baan op je voeteneinde legt in je slaapkamer, opgevouwen op een stoel in je werkkamer of helemaal wijd uitgespreid over je bank in de woonkamer. Door je kleurkeuze, materiaalgebruik en positionering maak jij van je dekens en plaids je woondecoratie.

De keuze qua plaids en dekens is enorm! Wil je een print, gebreid, geruit, rustiek, elegant, zacht, stevig, groot of klein? Er is voor elke kamer en stijl wel een plaid te vinden. Waar sommige mensen houden van een plaid in stijl met bijpassende kussens, zien andere mensen graag verschillende texturen en kleuren gemixt. Helemaal met de koude wintermaanden voor de deur is er niets fijner dan weer wat breisels en warme stoffen in huis te hebben. Een plaid die je over je dekbed legt om je slaapkamer extra kleur, dimensie, sfeer en warmte te geven. Je kunt hem in de koude wintermaanden over je hele bed trekken voor een warm gevoel en aanzicht. Je kijkt er namelijk niet alleen naar, maar je slaapt er ook onder. Een theelichthouder is ook een mooie manier van sfeer maken.

Een plaid staat altijd royaal en luxe en geeft een gevoel van geborgenheid. Het is heerlijk om onder weg te kruipen tijdens een avondje film kijken, terwijl hij overdag netjes opgevouwen op je bank of in een mand een mooi accessoire vormt. Door voor kwalitatieve materialen te gaan past het helemaal in de duurzame trend die we op dit moment veel zien. Qua kleuren zien we op dit moment veel grijze plaids, maar ook geel en trendy roze ontbreken niet.

Waar ga jij voor? Lijkt het jou bijvoorbeeld ook zo lekker om je thuiswerk te doen op een bureaustoel waar je een dubbelgevouwen plaid overheen hebt hangen? Gewoon om wat kleur toe te voegen, terwijl je tegelijkertijd zo’n heerlijk warme rug krijgt. Dát doet een plaid, het is een comfortabele sfeermaker!