Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Hoe kun je het beste gaas kopen?

Ben jij op zoek naar gaas? Bijvoorbeeld om een tuin of erf afscheiding te maken? Dan heb je verschillende mogelijkheden om dit gaas te kopen. Een van de mogelijkheden is bijvoorbeeld een rol gaas kopen. Dit is eenvoudig in de gewenste lengte krijgen en het werkt ook nog eens ontzettend makkelijk. Als je bijvoorbeeld 50 meter gaas hebt, is dat lastig om als 50 meter lang mee te nemen. Opgerold is nu eenmaal veel efficiënter en ook met het plaatsen is het eenvoudiger om een rol te gebruiken die je uit kan rollen. 

 

Bescherm ook de dieren uit de natuur

Het is belangrijk om te zorgen dat je eigen dieren zoals je hond, kippen of paarden niet zomaar de weg op gaan. Daarvoor zorg je vaak dat je een goede afscheiding maakt. Denk aan weiland omheining of aan een kippenren. Maar het is ook belangrijk om aan de dieren aan de natuur te denken. Een afscheiding langs de grote weg kan bijvoorbeeld voorkomen dat wilde dieren uit jouw natuur omgeving zomaar de weg op rennen en worden aangereden. Je kunt hiervoor eenvoudig een dassengaas rol gebruiken. Dit zorgt ook dat kleinere dieren ook beschermd zijn. 

 

Wat doet de gemeente?

Je kunt zelf natuurlijk bij je eigen erf een afrastering met dassengaas maken, maar als je bijvoorbeeld in een nieuwbouwwijk woont zul je niet snel te maken krijgen met een natuurgebied en een grote gevaarlijke weg voor wilde dieren. Gelukkig spelen gemeenten en provincies hierin ook een rol. Zij zorgen immers voor goede afrastering langs de grote wegen om zo de dieren uit de natuur te beschermen voor de grote weg. Dit kan zijn langs een snelweg of een rijksweg. Helaas is de afscheiding nog niet overal aanwezig en kan het alsnog zo zijn dat een dier de weg op komt.

 

Dit kun je zelf nog doen 

Om de dieren te beschermen is het ontzettend belangrijk om je aan de geldende verkeersregels te houden. Bij een verkeersbord dat waarschuwt voor overstekend wild, pas daar dan je rijgedrag op aan. Zorg dat je goed observeert en voldoende afstand houdt van eventuele voorgangers. Mochten die in het geval wel op de rem trappen omdat er wild oversteekt, dan zit je er niet gelijk met je motorkap bovenop. Maar zorg ook zeker dat jij je afval bij je houdt. Zo blijven de dieren gezond, omdat ze niet jouw afval, wat vaak ook plastic is, aanzien als eten. 

 

Een paradijs voor jouw knaagdieren

Naast het feit dat dassengaas ontzettend goed te gebruiken is in het wild, kan je het ook mega goed gebruiken om een buitenverblijf voor je knaagdieren te maken. Denk bijvoorbeeld aan je cavia’s of konijnen. Die vinden het ook fijn om lekker buiten te kunnen rennen en genieten. Uiteraard wil jij je lieve vriendjes niet kwijt en daarom is het verstandig om een speciale afrastering voor ze te maken. Dit kan dus perfect met dassengaas, mede omdat dassengaas zo sterk is en niet te grote gaten heeft waar je knaagdier uit kan ontsnappen.