Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Wel de voordelen, niet de nadelen

Als het warm is buiten, denk hierbij aan de zomer met een heerlijke zon, weinig wind en een temperatuur boven de dertig graden, dan kan het heerlijk zijn om buiten te zijn, maar ook erg vervelend om binnen te zijn. Want ook in Nederland, waar de meeste huizen goed geïsoleerd zijn, kan het binnen onaangenaam warm worden. Hoe fijn is het dan wel niet dat je gebruik kan maken van een airco die je lucht binnenshuis afkoelt. Een nadeel is echter wel dat je niet overal een buitenunit op kan of mag hangen. De beste airco zonder buitenunit kan hier een oplossing bieden.

De mogelijkheden van een airco

Voor een airco heb je diverse mogelijkheden. Zo kun je dus kiezen voor een airco met of zonder buitenunit. Een airco zonder buitenunit wordt ook wel een monoblock genoemd. Deze hebben beiden zo hun voor- en nadelen. Een innova monoblock is een voorbeeld van zo’n airco en kan zowel verkoelen in de zomer als verwarmen in de winter. Ook zijn deze airco’s energiezuinig en in combinatie met zonnepanelen kan dit schelen op je energierekening. Wat ook nog een voordeel is, is dat je deze airco zelf kan installeren. Dit scheelt enorm aangezien de wachttijden in de zomer langer kunnen zijn dan de zomer zelf.

Nadelen van monoblock in huis

Naast het feit dat een monoblock diverse voordelen biedt zoals hierboven beschreven, biedt een monoblock helaas ook nadelen. Zo kun je een monoblock alleen maar installeren op een buitenmuur en maakt deze, omdat de motor bij het binnenste gedeelte zit, ook meer lawaai. Ook zijn deze airco’s minder geschikt voor hele grote ruimtes, maar voor de meeste woonkamers, slaapkamers of kantoren binnenshuis wel groot genoeg. Het is dus belangrijk dat jij voor jezelf de voor en nadelen tegen elkaar opweegt zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Wat te doen op een warme zomerdag

Als het buiten warm is, gaat onze productiviteit vaak achteruit. Nederlanders zijn ontzettend goed in klagen, maar ook heel goed in genieten. Laat het klagen achterwege en ga genieten van het lekkere weer. Voordat je het weet is de zomer voorbij en is het weer te koud, te waaierig of te nat. Wat overigens allemaal wel weer zijn charme heeft. Het is belangrijk om goed gehydrateerd te blijven dus neem een lekker drankje en geniet nu het zonnetje schijnt. Op het terras of aan het water. Zorg echter wel dat jij je goed insmeert.

Een door de weekse zomerdag

Helaas is het niet elke dag weekend en moet er op een warme dag ook gewerkt worden. Het kan dus zo zijn dat jij vrij bent terwijl je collega’s wel werken. Je zult waarschijnlijk niet heel snel in je eentje de hele middag op het terras zitten, maar wat dan heel fijn is om de verkoeling binnenshuis bij de airco op te zoeken. Zo kun je ontzettend veel doen, bijvoorbeeld wat koken of bakken, opruimen of schoonmaken zonder dat je helemaal bezweet raakt. Zijn ze vrij? Dan heb jij ook je avond vrij om met ze te kunnen genieten van het hopelijk iets afgekoelde weer.