Kijk op Interieur
Image default
Woningen

Hoe is de woningmarkt in Den Haag

Den Haag is een stad met zo’n 500.000 inwoners, er staan in Den Haag momenteel rond de 1.500 woningen te koop aangeboden, de afgelopen tijd zijn er zo’n 5.200 woningen verkocht in Den Haag. De prijs die gemiddeld wordt gevraagd voor de woningen is €460.000, dit is beneden gemiddeld. TREC Housing is DE makelaar van Den Haag en helpt u graag met het vinden of verkopen van uw woning. 

Verkooptijd

Een woning in Den Haag staat gemiddeld 21 dagen te koop, in vergelijking met andere Nederlandse steden is dit heel kort. Om kans te maken op een woning in Den Haag wordt geadviseerd hoger te bieden dan de vraagprijs.

Huizenprijzen 

Een kwart van de woningen in Den haag gaan voor de prijs van €150.000 tot €200.000, de woningen in het middensegment zijn ook de meest beschikbare woningen. 

Type woningen

De woningen die in Den Haag het meeste voorkomen zijn portiekflats, daarop volgen de bovenwoningen en de benedenwoningen. 

Vierkantemeterprijs

Voor een vierkante meter in Den Haag wordt een gemiddelde prijs van €3.500 gerekend, deze prijs is erg hoog ten opzichte van de overige vierkantemeterprijzen in Nederland. De gemiddelde prijs in de rest van Nederland ligt zo’n €500 per kilometer lager. 

Gezinssamenstellingen 

In tegenstelling tot andere steden in Nederland zijn er in Den Haag relatief weinig gezinnen met kinderen, maar 29% van de gezinnen heeft kinderen, in de rest van de Nederlandse steden is dit 36%. De eenpersoonshuishoudens in Den Haag zijn ook veel hoger vergeleken met de rest van Nederland, maarliefst 48% om 32%. 

TREC Housing makelaar Den Haag

In de 42 steden van Den Haag heeft TREC Housing makelaar Den Haag diverse woningen in de verkoop, u wordt geholpen met het vinden van de plek waar u zich fijn voelt en een huiselijk gevoel heeft.