Kijk op Interieur
Image default
Woningen

Is een eilandkeuken of U-keuken iets voor jou?

Veel mensen dromen over een prachtige keuken in hun huis. Dit is in heel erg veel gevallen mogelijk om te plaatsen in huis. Zelfs voor mensen met een kleine keuken is het mogelijk om een droomkeuken te plaatsen in hun woning. Een eilandkeuken of een U-keuken zijn keukens die erg veel mensen kiezen.

Een eilandkeuken

Op het moment dat je een groot oppervlakte hebt in je woning waar je een keuken in kwijt kan, kan een eilandkeuken een goede optie voor je zijn. Dit komt omdat een eilandkeuken erg praktisch is. Eilandkeukens zijn echter niet overal praktisch. 

Een eilandkeuken houdt in dat je naast de normale keuken die tegen de muren aan staat ook nog eens een kookeiland in het midden hebt staan. Op die kookeiland heb je vaak een normaal aanrechtblad waar je op kunt koken en snijden.

Het plaatsen van een kookeiland in je keuken zorgt er vaak voor dat je een modern uiterlijk aan de keuken geeft. Dat is natuurlijk waar je naar op zoek bent als je een mooie keuken wilt hebben.

Niet in elk huis past een kookeiland. Dit komt omdat een kookeiland best wel wat ruimte inneemt. Als je een keuken hebt die kleiner is dan 20 vierkante meter is het geen aanrader om alsnog voor een kookeiland te gaan. Anders zul je hier namelijk niet genoeg ruimte voor hebben. Ook is het belangrijk om er voor te zorgen dat je genoeg ruimte hebt om te lopen rondom de keuken. Anders is het niet mogelijk om comfortabel te koken in de keuken. Dat is natuurlijk wel wat je wilt.

Een kookeiland komt het beste tot zijn recht in een open keuken. Dit komt omdat je hierbij alles goed kunt zien en in de gaten houden. Dan kun je tegelijkertijd koken en in de gaten houden wat iedereen in het huis aan het doen is.

Een U-keuken

Het kan ook zijn dat je liever een u-keuken heb in plaats van een eilandkeuken. Een u-keuken is in sommige situaties namelijk veel praktischer dan een eilandkeuken.

Op het moment dat je een gesloten keuken hebt in een andere ruimte, kan een u-keuken een betere optie zijn dan een eilandkeuken. Het voordeel van een u-keuken is vaak ook dat je meer ruimte hebt om op te koken. Omdat er nog een extra deel aanrecht aan zit, is deze ruimte een stuk groter. Bij een u-keuken heb je drie verschillende werkvlakken die je kunt gebruiken.

Met een u-keuken is er heel erg veel mogelijk. Dit komt omdat je deze op een traditionele manier kunt plaatsen of er juist voor kunt kiezen om deze op een experimentele manier te plaatsen. Als je dit op een experimentele manier doet, kun je deze bijvoorbeeld tussen twee muren plaatsen. Op die manier creëer je een soort bar aan de kant waar het open is. Dit kan erg leuk uit komen in je woning. Als iemand in de keuken staat kun je op die manier goed met elkaar kletsen.