Kijk op Interieur
Image default
Dienstverlening

Het belang van marketing voor uw tuincentrum

Het belang van marketing voor uw tuincentrum 

In een markt waarin klanten steeds meer zelfstandig beslissingen nemen, is het belang van marketing groter dan ooit. Een tuincentrum moet zich op alle fronten verder profileren om potentiële klanten te bereiken en hen ertoe te brengen dat ze bij jou willen komen winkelen. Online marketing is daarbij in veel tuincentra nog niet goed ingebed.

 

Wat is online marketing?

De online promotie van uw tuincentrum draait om de marketing van uw merk vanuit een digitaal platform. Het is een continue cyclus van content creatie, distributie en tracking. Tuincentrum marketing stopt dus niet wanneer uw bezoeker de winkel heeft verlaten. In plaats daarvan gaat het door met het promoten van uw merk lang na de transactie, waardoor klantenloyaliteit wordt opgebouwd.

 

Het belang van goede marketing

Bij marketing gaat het erom uw merk onder de aandacht van uw potentiële klanten te brengen. Als ze erover denken een tuinproduct te kopen, moeten ze aan uw tuincentrum worden herinnerd. Dit zal hen aanmoedigen om uw winkel te bezoeken. Tuincentra staan vandaag voor heel wat uitdagingen. Een combinatie van veranderend klantengedrag en veranderende weerpatronen zet klanten onder druk om hun geld verstandig uit te geven en verantwoordelijker om te gaan met hun uitgaven. Marketing is van cruciaal belang om u te helpen uw boodschap op het juiste moment bij de juiste mensen te krijgen. De juiste boodschap zal uw merk een boost geven, de loyaliteit van uw klanten vergroten en uiteindelijk uw winst verhogen. Er zijn zoveel kanalen om uit te kiezen, dat het even kan duren voordat u weet welke uw tuincentrum moet gebruiken. Maar als u gaat kiezen, overweeg dan het volgende: Eerst en vooral, wat is uw doel? Wat hoopt u met uw marketinginspanningen te bereiken? Wat is uw budget? Hoeveel kunt u zich veroorloven aan marketing te besteden? Wat is uw doelgroep? Wie probeert u te bereiken? Wat zijn uw sterke punten? Wat zijn de USP’s van uw merk? Wat zijn uw zwakke punten? Waar kunt u verbeteren? Als dit nu onderwerpen zijn waar u liever niet zelf over nadenkt, dan kunt u altijd de hulp inschakelen van een marketingbureau. Garden Connect is een online marketingbureau dat gespecialiseerd is in de marketing van tuincentra. Zij kunnen u zonder twijfel helpen aan betere resultaten.

 

Welk platform is het meest effectief?

Zoals we al hebben gezien, is elk marketingkanaal uniek. Ze hebben elk hun voordelen, zwakke punten en bijbehorende voordelen. Facebook heeft bijvoorbeeld een daling in organisch bereik gezien, terwijl e-mailmarketing een stijging in doorklikpercentages heeft gezien. Het is dan ook moeilijk te zeggen welk kanaal de meeste resultaten oplevert. In plaats daarvan kunnen we alleen zeggen dat elk marketingkanaal moet worden geëvalueerd op basis van de effectiviteit ervan bij het bereiken van de gewenste doelgroep. Als u bijvoorbeeld een seizoensuitverkoop promoot, wilt u misschien verschillende platforms op verschillende tijdstippen gebruiken. Terwijl het ene kanaal op een bepaald moment effectiever kan zijn, kan een ander kanaal op andere momenten effectiever zijn.

 

Manieren om uw tuincentrum te marketen met digitale media.

Nu we het belang van marketing voor je tuincentrum hebben besproken, en de verschillende digitale marketingkanalen die beschikbaar zijn, laten we bespreken hoe je je tuincentrum met deze digitale media in de markt kunt zetten. Website – Ten eerste heb je een website nodig. Dit is uw digitale etalage waar bezoekers meer te weten kunnen komen over uw tuincentrum en uw producten. Uw website moet de missie en visie van uw merk uitdragen, uw producten aanprijzen en uw bezoekers specifieke informatie geven over uw locatie en contactinformatie. Sociale media – Vervolgens moet u uw sociale media-accounts opzetten. Deze houden u relevant en bieden u een platform om uw merk te delen met uw huidige en potentiële klanten. Kies het (de) juiste social media-platform(s) voor uw tuincentrum, zodat uw berichten door het juiste publiek worden gezien. E-mailmarketing – Een andere geweldige manier om uw tuincentrum op de markt te brengen is via e-mailmarketing. Dit is een geweldige manier om uw bestaande klanten terug te laten komen en om nieuwe klanten te bereiken. Offline marketing – Bovendien moet u ook offline marketing, zoals print en radio reclame, overwegen om uw merk aan de massa’s te krijgen.

 

http://https://www.gardenconnect.com/nl