Kijk op Interieur
Image default
Dienstverlening

Een groepsbox installeren en de overwegingen

U moet uw Groepenkast vervangen wanneer er tal van factoren zijn waarmee u rekening moet houden en u er problemen mee ondervindt. Een nieuwe meterkast heeft tal van voordelen ten opzichte van een verouderde die aan vervanging toe is. Een van deze voordelen is de ligging van de meterkast. Een nieuwe meterkast wordt precies daar geplaatst waar u hem nodig heeft. Een andere factor om te overwegen is het type meterkast dat u wilt of wenst. Sommige meters zijn al in huis geïnstalleerd, andere zijn niet compatibel met uw huidige systeem. De grootte van de meterkast die wordt vervangen, is van invloed op wat voor soort nieuwe meter kan worden geïnstalleerd en wanneer dat nodig is, evenals de kosten en installatievereisten, evenals verwijderings- en verf kosten voor de oude. Er moet rekening worden gehouden met materiële voordelen zoals sterkte en veiligheidskenmerken die aanzienlijk kunnen verschillen tussen modellen.

De groepenkast voedt de watermeter

Uitbreiden groepenkast is het deel van uw sanitair waar de watermeter zich bevindt. Het is meestal een doos gemaakt van beton of plastic of ook glasvezel. Het waterbedrijf installeert het als ze een huis op het openbare lichtnet aansluiten en het blijft daar staan ​​terwijl je in je huis woont. De meter meet hoeveel water u verbruikt en stuurt deze informatie naar hen terug, zodat zij u dit later kunnen factureren. Nutsvoorzieningen hebben een norm voor meterkasten. Groepsboxen moeten door de overheid zijn goedgekeurd en moeten voorzien zijn van een label op het deksel dat dit aangeeft. Het doel van deze dozen is om gemakkelijk toegang te krijgen tot uw meter, zodat deze tijdens een inspectie kan worden uitgelezen. Uw meterkast moet ook toegankelijk zijn voor medewerkers van Rijkswaterstaat als ze uw eigendom moeten betreden.

Waarom heeft u een nieuwe meterkast nodig?

Als uw meter zich in het huis bevindt, kunt u de grootte ervan niet wijzigen. Als u een nieuwe woning krijgt of van uw garage woonruimte wilt maken en een extra kamer wilt toevoegen, dan zijn dit allemaal zaken waarvoor de meterkast naar buiten moet. Als je ooit in een kamer bent geweest waar een stopcontact zo dichtbij is dat je de warmte kunt voelen wanneer het is aangesloten, dan komt dit omdat er niet genoeg luchtcirculatie in dat gebied is. Hetzelfde geldt voor een meterkast: hij wordt heet! Dit maakt het ongemakkelijk voor iedereen die eromheen werkt en mogelijk gevaarlijk als er vocht in de lucht is.