Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Geluidswerende raambekleding waarin je moet investeren

Wonen in een rumoerige buurt kan een behoorlijke belasting zijn. De geluiden van kinderen die buiten spelen of luide muziek van je buurman of het getoeter van het verkeer zijn zeker iets waar je na een zware dag op het werk niet meer naar thuis wilt komen. En daarbij zijn je muren en kale ramen niet altijd voldoende om het geluid op afstand te houden. We raden je dan ook aan om te kiezen voor raambekleding die het geluid van je huis weghouden en je de gewenste rust geven die jij en je lichaam nodig hebben.

Top 5 geluidswerende raambekleding

Terwijl de meeste raamdecoratie je volledige controle geven over het licht en de privacy, zijn er enkele die het geluid buiten houden. En dit zijn soorten waarin je moet investeren als geluidsoverlast iets is dat je wakker houdt en de gezondheid van je gezin beïnvloedt. Hier zijn 5 geluidswerende rolgordijnen die een goede investering zijn om te doen.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een geweldige oplossing voor lichtbeheersing en energie-efficiëntie. Rolgordijnen hebben een geweldig vermogen om het geluid van buitenaf te blokkeren, terwijl ze perfect geschikt zijn voor elk soort interieur. Bovendien kun je voor elk soort raam een rolgordijn installeren. Of het nu gaat om enkele, dubbele of meerdere ruiten, een rolgordijn past altijd

Rolgordijnen zijn probleemloos en eenvoudig te installeren, ze zijn zeer budgetvriendelijk en kunnen aan elk raam worden aangepast. Dit zijn een van de beste soorten raambekleding die de warmte van de zon tegenhouden. Met verschillende kozijnen, bevestigingen en aangepaste opties is deze raamdecoratie een traktatie en een eenvoudige aanwinst voor je huis.

Honingraat plisségordijnen

Geluid reist door de lucht die zich van binnen naar buiten verplaatst, en vice versa. De unieke structuur van honingraat plisségordijnen maakt het de ultieme geluidswerende gordijnen. Deze plisségordijnen zijn beschikbaar in meerdere cellagen om de beweging van de lucht te controleren en een barrière te creëren op je ramen, waardoor je beter controle hebt over het geluid en de warmtestroom. Deze geïsoleerde gordijnen zijn vooral bekend om hun isolerend vermogen in extreme klimaten.

Deze soorten raambekleding zijn gemaakt van geplooid materiaal om maximale lichtbeheersing en ultieme privacy te bieden. De zijsporen van deze kappen zorgen ervoor dat er geen lichtinval is. Deze stijlvolle tinten zijn duurzaam, lichtgewicht en aanpasbaar aan elk raam, waardoor ze de beste tinten zijn om de warmte buiten te houden. Stijlvol en toch eenvoudig, deze tinten zijn populair vanwege hun functionele waarde en zijn een investering die je graag zou willen doen.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn populair bij mensen die de voorkeur geven aan de uitstraling van stof rond hun huis. Het extra vleugje elegantie en stijl dat deze soort raambekleding bieden is uitstekend. Onnodig om te zeggen dat ze, terwijl ze gekleed zijn, prachtig werk leveren om het harde zonlicht op afstand te houden en de gewenste privacy te bieden.

Ze werken goed aan het reduceren van geluid door hun zware stof. Voeg een geluidsabsorberende laag toe met een verduisterende voering. Dus of het nu de formele uitstraling is die je zoekt of de rust in je huis, Romeinse tinten zijn een goed antwoord.

Gordijnen

Gordijnen zijn een uitstekende keuze als het gaat om het toevoegen van stijl aan je bestaande decor. Zoals de naam al suggereert, hebben gordijnen een plooi die je raamisolatie geeft. Dit helpt de luchtstroom op te vangen, waardoor het geluid van buitenaf wordt tegengehouden. Gordijnen worden beschouwd als een zuinige geluidsreducerende behandeling.

Combinatie van raambekleding

In het geval dat je een vreselijke tijd hebt met lawaai en het zo veel mogelijk wilt blokkeren, is het een goed idee om verschillende soorten raambekleding te combineren. Honingraat plisségordijnen met zware gordijnen die zorgen voor een rustige sfeer in huis. Kies de zware stof die het geluid van buitenaf kan absorberen tijdens het werken met je cellulaire tinten.

 

Kies voor een laag rolgordijnen met gordijnen naar keuze. Het toevoegen van zware gordijnen geeft je niet alleen een persoonlijk tintje, maar helpt ook het geluid van buitenaf te verminderen. Kies uit patronen en texturen om ze het middelpunt van je woonruimtes te maken.

https://www.raamdecoratie.com