Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Veelgemaakte fouten bij het plaatsen van kunst

Kunst in huis is een prima manier om je interieur in één klap een stuk persoonlijker te maken. Met kunst kan je laten zien waar je voor staat en wie je bent. Wat jij in huis hebt staan, zegt veel over jou als mens. Kortom, eigenlijk mag kunst in geen enkele woning ontbreken. Gelukkig blijkt de populariteit van echte kunstwerken in de afgelopen jaren enorm te zijn toegenomen. We kiezen niet meer voor de ‘kunstwerken’ van confectiewinkels, maar houden steeds meer van originele werken van échte kunstenaars. 

Doordat steeds meer mensen kunst binnen hun interieur verwerken, worden er stiekem ook steeds meer fouten gemaakt. Kunst van beelden, schilderijen, sculpturen… hoe kan je daar nou fouten in maken? Dat zou je misschien denken, maar het gaat relatief vaak mis. Wij hebben alle veelgemaakte fouten bij het plaatsen van kunst voor jou op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat jij deze in elk geval niet zal maken! 

Grote kunstwerken cadeau doen 

Kunst wordt natuurlijk niet alleen in het eigen huis verwerkt, maar ook steeds vaker cadeau gedaan. Dat is ook niet zo gek, want het is een zeer origineel cadeau. En wanneer je de juiste keuze maakt, zal deze dan ook zeker in de smaak vallen. Toch laten veel mensen hier al de eerste steekjes vallen. Want aangezien kunst heel persoonlijk is, is het ook ontzettend lastig om dit cadeau te doen. Zelfs aan mensen die je dacht goed te kennen. 

Gelukkig is kerstpakketten samenstellen bij Arthiove.nl een goede manier om deze problemen te voorkomen. Hier kan je terecht voor prachtige kleine kunstwerkjes als kerstcadeau. Zo wordt direct het grootste probleem getackeld. Veel mensen geloven namelijk nog steeds dat de grootte van een kunstwerk iets zegt over de uitstraling. Niets van dat is waar natuurlijk. Een klein kunstwerk kan net zo mooi en sprekend zijn. Zodra je kunst cadeau doet is het sowieso belangrijk om voor kleinere kunstwerken te kiezen. Zo weet je zeker dat er wel ergens een plekje voor te vinden is en breng je de ontvanger niet direct in tweestrijd. 

Niet genoeg variatie 

Wanneer je in iedere ruimte dezelfde opstelling van kunstwerken gebruikt, deze op dezelfde manier ophangt en zelfs dezelfde uitstraling nabootst, dan voelt het geheel een beetje aan als een saaie kunstgalerij. Dit is iets wat je uiteraard moet proberen te voorkomen. Dit doe je door meer variatie binnen je interieur aan te brengen. 

Bedenk ook dat we niet alleen schilderijen bedoelen als we over kunst spreken. Alles wat mooi is en een betekenis heeft kan een kunstwerk zijn. Een beeld brons liefde kopen lijkt misschien af te steken van de andere kunstwerken, maar dit zorgt juist voor een leuk en spannend contrast. Meer variatie geeft meer sfeer. En dat is precies wat je nodig hebt in huis! 

De tuin vergeten 

Als we spreken van een interieur, dan denken we al gauw aan de woning. Maar waarom eigenlijk? Ook buitenshuis is het belangrijk dat de uitstraling on-point is. De tuin vergeten is misschien wel de grootste fout die je kunt maken bij het verwerken van kunst in huis. Dit is namelijk hét verlengstuk van jouw woning. De tweede ‘woonkamer’. Daarom mogen een aantal kunstwerken hier dan ook zeker niet ontbreken. Sculpturen voor de tuin kopen is dan ook een slim idee om hier snel nieuw leven in te blazen en van een geweldige uitstraling te genieten.