Kijk op Interieur
Image default
Bedrijven

Ergonomisch hoofdkussen kopen

Bij het horen van de term ‘ergonomisch’ wordt vaak gedacht aan allerlei zaken die met het werken te maken hebben. Denk maar aan een ergonomisch toetsenbord of een ergonomische bureaustoel. Toch kan ergonomie ook op andere vlakken toegepast worden. Bijvoorbeeld als het gaat om een hoofdkussen. Ook als je slaapt kan de juiste ondersteuning voor je hoofd essentieel zijn. Zo wordt je nachtrust gegarandeerd en sta je volledig uitgerust op.

Slapen op een ergonomisch hoofdkussen

Terwijl je wellicht geneigd bent om te denken dat je huidige kussen voldoet, is het aan te raden om bij nek- en rugklachten over te stappen op een ergonomisch hoofdkussen. Doordat dit kussen een vulling heeft van traagschuim geniet je van een optimale houding in bed. Het zorgt niet alleen voor de juiste ondersteuning, maar biedt ook voldoende comfort voor een aangename nachtrust. Dankzij de speciaal gevormde rand krijgen je schouders de ondersteuning waar je het nodig hebt en lig je niet langer in bed te draaien op zoek naar de juiste houding. Doordat je lichaam dan automatische de juiste houding aanneemt, wordt ook je wervelkolom ontlast en merk je dat de lichamelijke klachten aanzienlijk verminderen.

Gegarandeerd een comfortabele nachtrust

Een ander belangrijk voordeel van een ergonomisch hoofdkussen is de vormgeving: het is anatomisch gevormd. Naast het bieden van de juiste ondersteuning en het uitstekende comfort, werkt het ook drukverlagend. Het kussen zorgt daardoor voor voldoende ondersteuning van het hoofd en de nekwervels. Het traagschuim in het kussen reageert tevens op de lichaamstemperatuur wat comfort verhogend werkt. Ergonomische kussens zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er kussen voor mensen die bij voorkeur op hun linkerzij of rechterzij slapen. Ga je een ergonomisch hoofdkussen kopen, let er dan op dat dit voor jouw houding geschikt is. Het kussen kan voorzien worden van een standaard overtrek zodat de investering in je gezondheid beperkt blijft.