Kijk op Interieur
Image default
Bedrijven

Waar op letten tijdens de aanschaf van LED inbouwspots badkamer?

Bij de aanschaf van led inbouwspots zijn er verschillende factoren waar u op moet letten. Er zijn namelijk veel mogelijkheden met licht. Met inbouwspots kunt u een mooi functioneel maar sfeervol geheel maken, zo kunt u kiezen uit verschillende maten en extra’s. Voor de badkamer wordt er aangeraden om voor kleine inbouwspots te gaan. Deze verlichting geeft ondanks de grootte meer dan voldoende licht. Dit is ideaal voor in de badkamer, ze vallen niet op maar geven wel voldoende licht.

Door gebruik te maken van kantelbare spots kunt u een gezellige en moderne sfeer creëren voor in uw badkamer. De kantelbare inbouwspots doen dit door middel van kleine lichthoeken. Met kleine lichthoeken kunt u op een mooie manier objecten in uw badkamer zoals een douche, bad of wand in de spotlight zetten. Hierdoor ontstaat er een rustige en moderne sfeer. U kunt ook voor dimbare spots kiezen. Dit raden wij dan ook aan. Dimbare spots kost bij de meeste aanbieders net iets meer dan niet dimbare spots, maar het geeft zeker iets extra’s.

Veiligheid van de verlichting Bij verlichting moet u niet alleen rekening houden met de sfeer, maar u moet ook denken aan de veiligheid. LED inbouwspots badkamer kunnen over het algemeen goed tegen water. Toch moet u er rekening mee houden dat verlichting in de buurt van de douche, bad of andere vochtige plekken goed is beschermd. Dit kunt u zien aan de IP-waarde van de spot. Verlichting die niet direct in contact komt met water zoals de verlichting op in het plafond (met uitzondering boven de douche) kunt u verlichting gebruiken met een IP-waarde van IP46. Verlichting die dicht rond om de douche of bad geplaatst worden hebben een minimale IP-waarde van 67 nodig. Dit geeft aan dat de verlichting volledig beschermt is tegen water en stof. Buitenverlichting nodig? Bekijk ook onze grondspots, prikspots en veranda verlichting.

 

https://www.euroledshop.nl/led-inbouwspots/led-inbouwspots-badkamer.html