Kijk op Interieur
Image default
Kamers en ruimtes

Een nieuw huis, een nieuw dak.

Er zijn veel mensen die vandaag de dag een rieten dak op hun nieuw gezette huis willen hebben. Een rietendak is de laatste tijd ook erg in en je ziet het steeds meer verschijnen. Waar het vroeger een van de goedkoopste daken waren, is het vandaag de dag meer iets wat je op de wat duurdere segment huizen ziet. Er zijn verschillende mogelijkheden bij het leggen van een rieten dak. Zo kun je ervoor kiezen om het dak volledig van riet te laten maken, maar het is ook mogelijk om voor een gedeelte riet en een gedeelte dak pannen te gaan.

Een rieten dak gaat ontzettend lang mee, mits goed verzorgd. Hierbij moet je denken aan ruim dertig tot veertig jaar dat een rieten dak mee kan gaan. Na deze tijd is het noodzakelijk om het rieten dak te vervangen met een nieuwe dakbedekking. Je kunt er dan voor kiezen om weer een rieten dak te laten leggen of je kiest er daarna voor om voor een pannen dak te gaan. Een rieten dak is een stuk lichter dan een pannen dak. Riet weegt per vierkante meter slechts 39 kilogram. Dan kan er nog voor gekozen worden om een laag geplastificeerd kuikengaas erover heen te spannen, zodat vogels de boel niet lostrekken.

Zorg er wel voor dat je een goed rietdekkersbedrijf gebruikt dat verstand heeft van wat ze doen. Op deze manier weet je zeker dat er gebruik gemaakt wordt van goed riet en dat het langer meegaat dan bij andere mensen. Je hebt het voor een gedeelte natuurlijk ook zelf in de hand en het is ook nog eens afhankelijk van de hoek waarop het riet gelegd word. Bij een hoek van 30 graden gaat het namelijk een stuk minder lang mee dan bij een hoek van 45 graden.

 

http://www.rietwerk.nl/

Gerelateerde artikelen

Prettige werkomgeving

Een interieur impressie, helemaal van deze tijd