Kijk op Interieur
Image default
Bedrijven

Droomhuis op het Limburgse platteland

Aan de kant Maastricht, hallo leuke Zuid-Limburgse dorpjes. Ben je op zoek naar een stulpje in Maastricht? Dan moet je ook eens een kijkje nemen in deze dorpjes die net zo leuk zijn als de grote stad.

Meerssen

Kun je de stad niet helemaal loslaten, maar wil je toch naar een rustigere omgeving? In dat geval zal je makelaar in Maastricht adviseren om ook eens in Meerssen te kijken. Binnen een kwartiertje kun je in de grote stad zijn en het dorpje heeft zelf ook een leuke winkelstraat.

Gulpen

Ook Gulpen biedt een middenweg tussen stad en platteland. Het dorpje heeft een idyllisch marktplein en meerdere grote en kleine winkels. Tevens zijn er verschillende faciliteiten die Gulpen aantrekkelijk maken voor iedereen, zoals sportvelden, een zwembad en een middelbare school.

Noorbeek

Wil je juist wel heerlijk rustig wonen met een mooi uitzicht op de Limburgse heuvels? Een rustgevend dorpje vlak bij de Belgische grens is Noorbeek. Het dorp ligt verscholen in het dal van de Noor, een beekje wat door het dorp heen stroomt. Noorbeek heeft een rijke geschiedenis. Het dorpje op zichzelf is een beschermd dorpsgezicht en bestaat uit prachtige vakwerkhuizen en op het dorpsplein kun je heerlijk uitrusten op een van de vele terrasjes.

Slenaken

Slenaken is een dorpje dat net als Noorbeek dicht bij de Belgische grens ligt en telt slechts een paar honderd inwoners. Het is er schilderachtig met vakwerkhuisjes, fruitboomgaarden en hellingbossen. Slenaken werd enkele jaren geleden beoordeeld als het best gewaardeerde dorp van Limburg en dat is dan ook niet voor niets.

Gronsveld

Wil je echt de rust opzoeken? Dan zullen makelaars in Maastricht je vast aanraden om een kijkje te nemen in Gronsveld. Binnen een kwartiertje ben je in het centrum van de Limburgse hoofdstad, terwijl je ook binnen één stap tussen de groene weilanden staat.

https://www.amh-makelaars.nl/