Kijk op Interieur
Image default
Meubels

Decoreren met een rieten mand

Je huis inrichten is voor de meesten niet de makkelijkste klus door de honderden opties die je tegenwoordig hebt. Welke stijl ga je hanteren? Welke kleuren ga je gebruiken? Welke materialen? Wat wil je uitstralen als mensen je huis binnenstappen? Met een rieten mand kun je meerdere kanten op.

Landelijke of Bohemien stijl

De rieten mand is weer helemaal in en kan in meerdere stijlen worden gebruikt. De populairste stijlen waarin vaak een rieten mand wordt gebruikt zijn de landelijke stijl en de bohemien stijl. In beide stijlen maken ze veel gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Riet past daar natuurlijk perfect bij. Bij de landelijke stijl wordt de mand vaak gebruikt om een zacht element toe te voegen. Als je bijvoorbeeld een tv-meubel koopt die is gemaakt van hout dan zet je in de open vakken een rieten mand neer die je kan gebruiken om spullen in op te bergen. Op deze manier is het hout niet te massief en het riet zorgt voor een zachte uitstraling. In de bohemien stijl draait het vooral om de aankleding. Riet wordt hier niet alleen gebruikt voor manden maar er worden ook meubels mee gemaakt zoals bijvoorbeeld een stoel. Het riet wordt ook vaak gebruikt voor wanddecoratie.

Soorten

Je kan de rieten mand voor verschillende dingen gebruiken:

–        Mand voor kussens en dekens

–        Wasmand

–        Plantenbak

–        Een honden of katten mand

–        Opbergmand

Omdat ze zo breed inzetbaar zijn worden ze door veel mensen gekocht. De prijzen voor zo’n mand variëren. Als je naar een luxe woonwinkel gaat tel je er al gauw 50 tot 100 euro voor neer. Maar je kan ze ook bij woonwinkels kopen waar de prijzen over het algemeen lager liggen dan betaal je vaak 20 tot 60 euro.

https://www.littlelofts.nl/shop/manden/rotan-rieten-mand/