Kijk op Interieur
Image default
Bedrijven

De invloed van verduisterende raambekleding in je slaapkamer op je slaap

Je slaap is een van de belangrijkste manieren om gezond te blijven op geestelijk en fysiek gebied. Het is daarom ook belangrijk om daar goed mee om te gaan. Niet altijd even makkelijk voor iedereen natuurlijk, maar het helpt al enorm als je bijvoorbeeld als je horren op maat aanschaft in de slaapkamer. Deze werken verduisterend wat een enorme positieve invloed heeft op je slaap. Wat doet het precies? Dat wordt haarfijn uitgelegd.

Hoe verbetert verduisterende raambekleding de slaap?

Het verduisterend effect door bijvoorbeeld de screens van Luxaflex zorgen voor een volledig donkere omgeving door de vermindering van lichtvervuiling en andere prikkels waardoor je makkelijker in slaap valt. Ook kunnen de screens van Luxaflex er voor zorgen dat het geluid van buiten wordt gereduceerd. Wat weer resulteert in een stillere omgeving. Doordat het zo donker en stil wordt in de kamer helpt het om je natuurlijke klok te begeleiden naar dromenland.

Door horren op maat aan te schaffen zorgt het er ook voor dat je niet gestoord wordt door vliegen en vervelende muggen tijdens je nachtrust. De horren op maat zorgen ervoor dat muggen niet de kamer in kunnen. Daarnaast zijn de screens van Luxaflex in staat om de hele kamer te verduisteren en geluid van de buitenwereld te minderen. Daarom is dat zeker een aanrader nu we het toch over een verbetering van nachtrust hebben.

Voor wie is dit belangrijk?

Verduisterende raambekleding is vooral belangrijk voor personen die onregelmatige werktijden hebben waardoor hun biologische klok in de war is. Daardoor wordt het makkelijker gemaakt om overdag te slapen als je bijvoorbeeld nachtdienst hebt gedraaid. Door horren op maat aan te schaffen reduceer je het risico van de nadelen die komen kijken bij slaaptekort. 

Denk daarbij aan bijvoorbeeld tekort aan alertheid, stemmingswisselingen of geheugenverlies. Maar ook op lange termijn kan het effect heel serieus zijn. Door slaaptekort op langer termijn krijg je een hoger risico op diabetes, een hogere bloeddruk, en hart en vaatziekten.  

We moeten dus niet onderschatten hoe belangrijk het is om dagelijks voldoende slaap te krijgen. Het is echt de investering waard.