Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

De cinewall: een eyecatcher in uw woonkamer!

Heb jij wel eens gehoord van een cinewall? Of ben je op dit moment vooral op zoek naar meer informatie over een cinewall? In beide gevallen helpen wij je graag verder! Een cinewall is namelijk de uitgelezen kans om een woonkamer net dat beetje extra “wauw-gevoel” te geven. Maar wat zijn de mogelijkheden vraag je je af? Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden! Laat ons je meenemen in jouw zoektocht!

 

Wat is een cinewall?

Het is een benaming van een muur, welke erop is gericht de tv-beleving naar een hoger niveau te tillen. Zo gebruikt men hiervoor verschillende lichtsoorten en kleuren, maar ook elektrische haarden en strakke lijnen. Meestal bouwt men een valse muur tegen een echte muur aan, zodat de vormen gemakkelijk kunnen worden gemaakt in de muur. Zo kan men namelijk kiezen voor opbergvakken of moet er ruimte worden gemaakt voor een sfeervolle elektrische haard.

 

Welke cinewall moet je kiezen?

Tegenwoordig zijn er vele bedrijven gespecialiseerd in cinewalls. Aan hen kunt u al uw wensen doorgeven, waarna zij de muur geheel op maat kunnen bouwen. Wilt u bijvoorbeeld meer opbergruimte? Dan kunnen er extra vakken worden gemaakt in de muur. Of kiest u voor een paar extra spotlampen die moeten worden geplaatst, dan is dit ook geen enkel probleem.

In eigenlijk alle gevallen gebruikt men houten balken en gipsplaten om de muur op te bouwen. Het voordeel hiervan is dat het gemakkelijk ter plaatse in elkaar kan worden gezet. Ook kan men in gipsplaten gemakkelijk uitsparingen maken voor bijvoorbeeld lampen of kabels.

In de muur speelt het lichtplan een grote rol. Het geeft sfeer aan de muur op de gewenste manier. Je kan kiezen voor spotjes, maar ook voor led strips welke je kan instellen op de gewenste kleur. Zo kan je de sfeer volledig aanpassen naar de film of juist een warme uitstraling geven.

 

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een cinewall variëren enorm. Dit heeft te maken met de grote verschillen tussen de wensen van hun eigenaren. De ene persoon houdt het liever op een simpele muur, terwijl de andere enorm wil uitpakken en alles erop en eraan wil. Je begrijpt dat de prijzen van deze twee muren enorm uit elkaar liggen. Daarnaast moet je rekening houden met het aantal uur dat werklui bezig zijn met het maken van de muur. Als u zelf erg handig bent, kunt u natuurlijk een hoop geld besparen door de muur zelf te maken.

 

De finishing touch: de elektrische haard

Als we moeten kiezen wat de mooiste toevoeging is aan uw cinewall, dan gaan wij voor een warme en sfeervolle elektrische haard. Deze toevoeging geeft iedereen dat “wauw-gevoel” wanneer je hem aanzet. Het verhoogt de warme en knusse sfeer en straalt een hoop rust uit. Daarnaast lijken de elektrische haarden tegenwoordig zeer echt en is er geen afvoerkanaal nodig. Ook hebben de meeste elektrische haarden een verwarmings mogelijkheid. Afhankelijk van de maat van jouw televisie kan de haard worden aangepast. Meestal kiest men om de elektrische sfeerhaard onder de televisie te plaatsen en net zo breed te houden. Dit zorgt voor een mooi geheel.