Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Een wollen vloerkleed geeft je woonkamer meer sfeer

Een wollen vloerkleed is een van de meest luxueuze en gezellige vloerbedekkingen die je kunt kopen. Het geeft je woonkamer meer sfeer dan elk ander type vloerkleed ooit zou kunnen doen, en het is ook ontzettend praktisch voor kinderen of huisdieren die graag op de vloer spelen. Gebruik deze gids om uit te vinden hoe een wollen vloerkleed je woonkamer kan samenbrengen!

Hoe kies je het beste wollen vloerkleed voor je woonkamer

Bij het kiezen van een wollen vloerkleed voor je woonkamer zijn er een paar dingen waar  rekening je mee moet houden. Het eerste is de grote – zorg ervoor dat je een tapijt kiest dat groot genoeg is om de hele vloer te bedekken, of in ieder geval het grootste deel ervan. Ten tweede de kleur – kies een kleur die bij de rest van je inrichting past. En ten slotte, vergeet niet aan de prijs te denken – wollen tapijten kunnen vrij duur zijn, maar er zijn genoeg betaalbare opties beschikbaar als je weet waar je moet zoeken.

Wollen vloerkleden zijn erg duurzaam

Wollen vloerkleden zijn zeer duurzaam en kunnen met de juiste verzorging vele jaren meegaan. Ze zijn perfect voor gezinnen met kinderen of huisdieren, want ze kunnen tegen een stootje. Wollen vloerkleden zijn bovendien gemakkelijk schoon te maken – gewoon regelmatig stofzuigen en vlekken verwijderen met een vochtige doek. Voor kleine vlekken kan je een mengsel van witte azijn en water gebruiken om de vlek of vlek te verwijderen.

Waarom wollen tapijten relatief duur zijn

Een van de belangrijkste redenen waarom wollen tapijten relatief duur zijn, is dat ze een natuurlijk product zijn. Wol is een hernieuwbare grondstof, maar het kost tijd en moeite om de schapen te scheren, de wol te reinigen en te verwerken, en er een vloerkleed van te weven. Wollen vloerkleden gaan ook vele jaren mee, dus je hoeft ze niet zo vaak te vervangen als dat je een synthetisch vloerkleed zou moeten vervangen.

Kortom redenen genoeg om eens te gaan kijken naar een wollen vloerkleed. Eén ding is zeker, ze zullen in elk huis niet misstaan!