Kijk op Interieur
Image default
Woningen

De beste tips om posters te gebruiken

Of je nu een kinderkamer, je slaapkamer of een heel huis wilt decoreren, posters zijn een van de leukste, meest veelzijdige manieren om kleur en persoonlijkheid toe te voegen aan elke ruimte. Het is ook gemakkelijk voor de portemonnee. Je kunt talloze goedkope posters online vinden die klaar zijn om op te hangen en meteen stijl in elke kamer brengen. Maar bij Desenio zul je zeker slagen en dat voor een scherpe prijs.

Koop posters die bij je interieur passen

Je denkt misschien dat het niet verstandig is om posters te kopen, omdat je gewoon je favoriete foto’s kunt printen en aan de muur kunt hangen als fotowand. Je hebt gelijk, maar slechts gedeeltelijk. Posters zijn anders dan prints omdat ze hun eigen unieke ontwerp esthetiek hebben. Dit betekent dat ze een kamer visueel interessant kunnen maken zonder afbreuk te doen aan de rest van het decor. Afhankelijk van de inrichting en het thema van je huis, kan dit betekenen dat je posters met felle kleuren of posters met moderne kunst ontwerpen moet kiezen. Als je meubels voornamelijk uit houttinten bestaan, kies dan misschien iets in zwart-wit of sepia kleuren. Als de meeste decoraties van je huis bloemenpatronen zijn, zoek dan naar iets edgy zoals posters voor rockconcerten. Als al het andere in je huis redelijk casual is, ga dan voor een schilderij met een abstracte schilderstijl.

Kies monturen die bij je stijl passen

De poster staat centraal, maar de lijst bepaalt het uiterlijk. Er zijn zoveel verschillende stijlen om uit te kiezen dat het een uitdaging kan zijn om er een te vinden die bij je poster past. Het goede nieuws is dat er veel lijsten zijn die goed bij je posters passen, ongeacht het type of hoeveel geld je eraan uitgeeft. Stem het materiaal en de kleur van je lijst af op die in andere delen van je huis. Als de meeste van je meubels bijvoorbeeld van hout zijn gemaakt, is een houten frame ook geschikt voor posters die in deze kamer hangen.

Kies de juiste maat voor je ruimte

De grootte van je poster hangt af van waar je hem voor gaat gebruiken en waar je hem gaat uithangen. Over het algemeen geldt: hoe groter de poster die je hebt, hoe meer impact deze op de ruimte zal hebben. Als je echter een zeer grote kamer hebt, is dit misschien niet wenselijk, omdat te veel grote stukken een kamer druk of klein kunnen maken. Als dit een probleem is in je huis, overweeg dan om meerdere kleine posters te gebruiken in plaats van één groot stuk.