Kijk op Interieur
Image default
Woningen

Nieuwe eettafel kopen? Let hier goed op!

Eettafels zoals een ronde eettafel hout zijn een belangrijk onderdeel van elk huis. Ze zijn ook een van de duurste meubels die je ooit zult kopen. Je moet het als zodanig behandelen. Je kunt de tijd nemen om rond te kijken, onderzoek te doen en uiteindelijk de beste aankoop voor je huis te maken.

Maat

De grootte van je houten eettafel moet geschikt zijn voor de grootte van je eetruimte, evenals voor het aantal mensen dat je tegelijkertijd wilt plaatsen. De standaard lengtes zijn ongeveer 120 bij 80 centimeter. Je kunt beter het gebied waar je de tafel wilt plaatsen opmeten en vervolgens wat extra ruimte over houden. Zo kun je ervoor zorgen dat er aan beide zijden voldoende ruimte is als je zit. Maak indien mogelijk ook metingen van voor naar achter. Hoewel dit niet nodig is als er geen obstakels zijn, kan het toevoegen van wat extra ruimte erg fijn zijn.

Begroting

Je hebt een budget nodig. Dit is niet het meest leuke ter wereld, maar het is een belangrijk onderdeel van de aankoop van een meubelstuk. Als je een vast budget hebt, kun je voorkomen dat je te veel uitgeeft en een eettafel krijgt die niet bij je ruimte of stijl past. De beste manier om erachter te komen wat je budget zou moeten zijn, is door wat onderzoek te doen naar hoeveel andere mensen uitgeven voor een eettafels. Dit zal ook helpen om erachter te komen of je je bepaalde functies kunt veroorloven, zoals speciale afwerkingen of ingewikkelde ontwerpen.

Stijl

Je kijkt waarschijnlijk naar unieke stukken en aangepaste opties als je op zoek bent naar de de stijl van je eettafel. Als je een meer eigentijdse uitstraling wilt, overweeg dan om een ​​glazen tafel of een tafel van massief eikenhout te kopen. Als je de voorkeur geeft aan iets meer traditioneel en klassiek, ga dan voor mahonie of teak.

Materialen

Hout is de meest populaire optie. Massief houten tafels zijn duurzamer dan tafels gemaakt van spaanplaat, multiplex of MDF (vezelplaat met gemiddelde dichtheid). Andere populaire materialen zijn staal en glas. Marmer of graniet is duurder, maar kan langer meegaan dan andere materialen omdat ze moeilijker te krassen of te deuken zijn.

Af hebben

De afwerking van een materiaal verwijst naar de buitenste laag van een materiaal. De afwerking kan glanzend, mat of satijn zijn en wordt vaak glans genoemd. Zo zal geolied hout een doffere glans hebben dan gepolijst hout omdat het het licht niet goed weerkaatst.