Kijk op Interieur
Image default
Verwarming

Alles wat je moet weten over een elektrische cv ketel.

Alles wat je moet weten over de elektrische CV ketel

Twijfel je nog of een elektrische CV ketel iets voor jou is? Als je nog niet zo bekend bent met deze ketels, zijn er waarschijnlijk twee dingen die je over ze gehoord hebt: 1. Ze zijn beter voor het milieu in vergelijking met aardgas gebruikende ketels en 2. Ze moeten aangsloten worden op een aparte stroomgroep. In beide punten zit een kern van waarheid. Elektrische CV ketels zijn, tot op de dag van vandaag, relatief duur. Dit wordt steeds beter, maar er is nog een lange weg te gaan.
Toch heeft het plaatsen van elektrische CV ketels ook voordelen.

Waarom toch kiezen voor een elektrische CV ketel

Als je het betalen kunt, is een elektrische CV ketel een interessant alternatief. Ten eerste is een dergelijke CV ketel beter voor het milieu. Het klimaat en het milieu om ons heen wordt voor steeds meer van ons een thema. Zeker nu we de gevolgen van klimaatverandering
steeds meer ondervinden, willen meer en meer mensen een steentje bijdragen aan een beter klimaat. Minder CO2 uitstoten helpt hier enorm bij. Helaas stoten CV ketels op gas enorm veel CO2 uit. Elektrische CV ketels zijn minder belastend voor het milieu. Deze duurzame warmtebron kan om deze reden interessant zijn.

Daarnaast is een elektrische CV ketel een interessante optie wanneer je al beschikt over milieuvriendelijke maatregelen binnen jouw woning. Hierbij kun je denken aan goede isolatie. Goede isolatie zorgt er voor dat je minder energie verspilt. Denk aan isolatie in je muren, vloer, dak of spouwmuur. Daarnaast is een elektrische CV ketel een aanrader als je al over zonnepanelen beschikt. Ook wanneer je dak hiervoor geschikt is, blijft deze soort CV
ketel een interessante optie. Tot slot kun je kijken naar je verwarmingsvermogen. Is deze 3 tot 4 kilowatt, is een elektrische CV ketel een mogelijkheid.

Meer weten over de elektrische cv ketels en mogelijkheden? Kijk eens op de website van ElektrischeBoiler.EU. Daar weten ze alles van elektrische cv ketels.

https://elektrischeboiler.eu/elektrische-cv-vloerverwarming-ketel