Kijk op Interieur
Image default
Woningen

Advies om je interieur te beschermen tegen jouw pup

Een pup in huis brengt niet alleen vrolijkheid, maar ze kunnen ook flink tekeer gaan aan je meubels waardoor je interieur schade kan oplopen. Ga dit tegen door je interieur op een aantal slimme manieren te beschermen.

 

Je interieur beschermen

Puppy’s gaan tekeer tegen je interieur om verschillende redenen. De meest gangbare reden is verveling. Ook het schoonhouden van het gebit zorgt ervoor dat de pup wil gaan bijten op harde dingen of als je gedurende langere tijd niet thuis bent. Tenslotte kauwen bepaalde hondenrassen sneller aan je interieur in vergelijking tot andere rassen. Er zijn verschillende manieren om je interieur tegen je pup te beschermen. Welke manier je kiest is afhangend van je eigen situatie.

 

Zorg voor afleiding

Zorgen voor afleiding is één van de meest eenvoudige manieren om je interieur te beschermen. Koop speeltjes bij de dierenspeciaalzaak en zorg voor een bot waar de pup op kan kauwen.

 

Straffen en belonen

Zowel het straffen als het belonen van je hond is zeer belangrijk. Honden begrijpen niet goed wat wel en niet mag. Het bijten aan meubels is namelijk vrij normaal gedrag voor pups en een keiharde ‘NEE!’ is meer dan voldoende om de aandacht van de pup te trekken. Je strenge toon maakt een groot indruk op de pup. Is de pup gehoorzaam geweest? Dan volstaat een ‘GOEDZO!’ in een trotse toon in combinatie met een speeltje of een snack. Hou ook rekening dat bepaalde hondenrassen sneller leren dan anderen.

 

Kies een hondenverzekering

Je betaalt bij het sluiten van een hondenverzekering vaak lage premies en je kunt kiezen uit verschillende pakketten met elk hun eigen voorwaarden en kosten. Door een hondenverzekering te sluiten ben je gedekt als je interieur volledig wordt vernield. Zo voorkom je onnodige hoge kosten en geniet je pup van een optimale zorg. Je kunt altijd eerst op zoek gaan naar professioneel advies voor hondenverzekering.

 

Bedek je meubels

Door je meubels optimaal te bedekken bescherm je je interieur op goedkope en effectieve wijze tegen je pup. Je kunt gebruik maken van een hondendeken of een moderne slipcover.

 

Geen kaal hout in huis

Jonge honden bijten graag op kaal hout dus probeer dergelijke meubelen in huis te vermijden. Houd verder bepaalde deuren altijd gesloten zodat de hond bepaalde ruimten niet zomaar binnen kan.

 

Borstel je pup regelmatig

Het is essentieel om je hond regelmatig te borstelen en wassen om haarverlies tegen te gaan en om nare geuren te vermijden. Daarnaast dien je de nagels van je pup regelmatig te knippen om het openkrassen van je meubels te voorkomen.

 

Koop een hondenmand

Zorg ervoor dat je pup een eigen plek in huis heeft. Een eigen mand is hierbij ideaal en de investering zeker waard.

 

Overweeg je het sluiten van een hondenverzekering om gedekt te zijn tegen onvoorziene zaken? Zoek eerst betrouwbaar advies voor hondenverzekering zodat je niet te veel betaalt. Vergelijk daarnaast offertes zodat je bespaart op de kosten en je interieur kunt beschermen tegen je pup.