Kijk op Interieur
Image default
Gezondheid

5 manieren om leververvetting tegen te gaan

5 manieren om leververvetting tegen te gaan

 

Levervet is het gevolg van een teveel aan calorieën, geen ziekte op zich. Iedereen kan het hebben. Het is een ongelukkig neveneffect van ons westerse dieet en manier van leven. Dat maakt het echter niet minder gevaarlijk. Ondanks zijn kleine formaat vervult de lever wel 500 verschillende functies, waarvan we sommige nog steeds niet volledig begrijpen. Het is ook het enige orgaan dat zich kan herstellen van beschadiging door overtollig vet of gifstoffen, mits u het de juiste ondersteuning en voldoende tijd geeft om dat te doen. Als je te veel vet in je lever hebt opgeslagen (of “levervet”), zijn er een aantal effectieve diëten om deze aandoening te behandelen. Hier zijn 5 diëten voor de behandeling van leververvetting:

 

Wat veroorzaakt leververvetting?

Wanneer de lever overbelast raakt met vet, beginnen de vetcellen te groeien in omvang en aantal. Dit is wat er gebeurt als u leververvetting hebt. Na verloop van tijd, als de lever niet wordt behandeld, zal deze niet meer goed kunnen functioneren. Dit kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en schade aan andere organen in uw lichaam. De meest voorkomende oorzaak van leververvetting is een slecht dieet en te weinig lichaamsbeweging, maar ook andere factoren kunnen de oorzaak zijn, waaronder: – Overgewicht of obesitas – Te veel alcohol drinken – Diabetes – Het nemen van bepaalde medicijnen – Het hebben van een genetische aanleg voor leververvetting – Het hebben van een hoog-suiker dieet

 

Bezoek een diëtist.

Als u denkt dat u leververvetting heeft, ga dan naar een diëtist die een levergezondheidsonderzoek kan doen. Bijvoorbeeld de diëtiste Mandy Breure, kan u helpen de ernst van het probleem vast te stellen en een geschikt dieet voor te stellen. In de meeste gevallen wordt leververvetting pas ontdekt wanneer de patiënt om een andere reden een bloedonderzoek moet ondergaan. De beste manier om te weten of u een leververvetting hebt, is echter het vetpercentage in uw lever te meten. Idealiter zou dit cijfer onder de 10% moeten liggen. Als het vetgehalte in uw lever hoger is, moet u overwegen een speciaal dieet te volgen om het vet in de lever te verminderen. Wat het dieet betreft, moet u ervoor zorgen dat u veel vezelrijke groenten en fruit eet, omdat die kunnen helpen de lever te reinigen.

 

Dieet voor leververvetting – Traditioneel mediterraan dieet

Een traditioneel mediterraan dieet is een van de beste diëten om leververvetting te behandelen. Het mediterrane dieet is rijk aan groenten, fruit, volle granen, peulvruchten, vis en een kleine hoeveelheid rode wijn. Het bevat veel vezels, die helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit de lever. Het bevat ook omega-3 vetzuren, die het vet in de lever verminderen en beschermen tegen oxidatieve stress. Het is aangetoond dat een mediterraan dieet het risico op leververvetting met 30% vermindert en het risico op sterfte door leveraandoeningen met 50%. Het mediterrane dieet bevat ook weinig calorieën en helpt mensen gewicht te verliezen. Als u echter een vette lever heeft, moet u extra vierge olijfolie en noten vermijden, omdat deze veel calorieën bevatten. Als u een mediterraan dieet wilt volgen, kunt u dat doen met een paar aanpassingen om het geschikt te maken voor mensen met leververvetting. Deze omvatten: – Het eten van veel groenten, fruit en peulvruchten – Het vermijden van olijfolie en noten, behalve walnoten – Het eten van witte vis in plaats van vette vis – Het eten van een kleine hoeveelheid rode wijn, als u daar niet allergisch voor bent – Het eten van minder calorieën om af te vallen

 

Dieet voor de behandeling van leververvetting – Paleo dieet

Het Paleo dieet is een van de beste diëten voor de behandeling van leververvetting. Het Paleo dieet kan zowel gevolgd worden om af te vallen als om een leververvetting te behandelen. Dit dieet is rijk aan vezels en eiwitten en arm aan koolhydraten. Het bevat veel ontstekingsremmende voedingsmiddelen, die helpen de symptomen van leververvetting te verminderen. Het Paleo dieet is rijk aan vitamine A, C, E en K, en mineralen zoals ijzer, calcium en magnesium. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor de gezondheid van de lever en kunnen helpen bij de behandeling van een vette lever. Het Paleo dieet is vezelrijk, wat kan helpen de symptomen van leververvetting te verminderen. Het is ook zeer laag in calorieën en kan gunstig zijn voor mensen die willen afvallen. Voor degenen die een Paleo dieet willen volgen om een vette lever te behandelen, is het belangrijk om de juiste hoeveelheid calorieën te eten voor uw dagelijkse activiteit en gewicht. Als u een Paleo dieet voor leververvetting volgt, moet u voedingsmiddelen vermijden die veel koolhydraten bevatten, zoals peulvruchten, rijst en aardappelen. In plaats daarvan moet u zich richten op voedingsmiddelen die rijk zijn aan aminozuren, zoals eieren, noten en vis.

 

Dieet voor de behandeling van leververvetting – Veganistisch dieet

Een veganistisch dieet is een van de beste diëten om leververvetting te behandelen. Een veganistisch dieet is rijk aan vitaminen en mineralen, zoals vitamine A, B en C, ijzer, magnesium en calcium. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor de gezondheid van de lever. Ze kunnen helpen de lever te beschermen tegen oxidatieve stress, die vaak wordt veroorzaakt door vetophoping. Een veganistisch dieet kan helpen de symptomen van leververvetting te verminderen en kan worden gebruikt als behandeling voor mensen bij wie leververvetting is vastgesteld. Een veganistisch dieet bevat weinig calorieën en kan u helpen gewicht te verliezen. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid calorieën te eten voor uw dagelijkse activiteit en gewicht als u een veganistisch dieet wilt volgen. Een veganistisch dieet is rijk aan vezels en eiwitten en bevat veel voedingsmiddelen die goed zijn voor de gezondheid van de lever. Om een veganistisch dieet voor leververvetting te volgen, moet je echter voedingsmiddelen vermijden die veel calorieën bevatten, zoals oliën, noten en avocado’s. In plaats daarvan moet je je richten op voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten en vezels, zoals peulvruchten, noten, zaden, groenten en granen.

 

Dieet om leververvetting te behandelen – Mediterraan dieet met Moringa en Chlorella.

Een mediterraan dieet is een van de beste diëten om leververvetting te behandelen. Het mediterrane dieet is rijk aan vezels, vitaminen, mineralen, ontstekingsremmende voedingsmiddelen en heeft een laag caloriegehalte. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor de gezondheid van de lever en kunnen helpen bij de behandeling van leververvetting. Een mediterraan dieet bevat ook een kleine hoeveelheid rode wijn, waarvan is aangetoond dat het goed is voor de gezondheid van de lever. Het is aangetoond dat een mediterraan dieet het risico op leververvetting met 50% vermindert, waardoor het een nog effectiever dieet is om leververvetting te behandelen. Als u een mediterraan dieet wilt volgen, kunt u dat doen met een paar aanpassingen om het geschikt te maken voor mensen met leververvetting. Deze omvatten: – Het eten van veel groenten, fruit en peulvruchten – Het vermijden van olijfolie en noten, behalve walnoten – Het eten van witte vis in plaats van vette vis – Het eten van een kleine hoeveelheid rode wijn, als u daar niet allergisch voor bent – Het eten van minder calorieën om af te vallen.

 

http://dietistmandybreure.nl