Kijk op Interieur
Image default
Mode en Kleding

Zo kies jij je favoriete bh

Zo kies jij je favoriete bh

De kans dat jij als vrouw een favoriete bh hebt, die is natuurlijk vrij groot. Net als bij schoenen, is het ook bij een bh vaak zo, dat je één of twee stuks het liefst draagt. Deze zitten simpelweg het lekkerst, waardoor jij je comfortabel en misschien zelfs wel zekerder voelt. Toch is het ook een valkuil om continu dezelfde soort bh te dragen. Wat we namelijk vaak zien, is dat deze bh na verloop van tijd gaat slijten, waardoor je uiteindelijk toe bent aan één of meerdere nieuwe bh’s. Het gevaar is dan, vooral wanneer je bh’s al enkele jaren oud zijn, dat ze deze niet meer hebben. Het kan dan een flinke uitdaging zijn om een nieuwe bh te vinden die net zo fijn zit. Zorg er daarom dus altijd voor, dat je zorgt voor voldoende afwisseling. Mocht het dan toch nodig zijn een nieuwe bh uit te kiezen, dan zijn dit een aantal tips.

Meten is weten

Wanneer het tijd is voor een nieuwe bh, dan is het verstandig ook je cupmaat op te laten meten of om dit zelf te doen. Het is namelijk heel goed mogelijk, dat vooral in de jongere jaren, je borsten iets zijn gegroeid. Ook na bijvoorbeeld een zwangerschap is het aannemelijk dat je zomaar eens een maatje groter nodig kunt hebben. Door ze dus regelmatig op te meten, weet je zeker dat je kiest voor de juiste maat. Ook is het afhankelijk van welke type bh je draagt of de maat die jij normaliter hebt ook voor dit bepaalde model geschikt is. Het kan dus zomaar zijn, dan je maat van een plunge bh afwijkt van een balconette.

Gebruik

Bij het gebruik van een bh wordt er nog wel een vreemd gekeken. Toch zijn er verschillende gelegenheden heden en momenten waarop jij een bh draagt. Uiteraard is het dragen van een bh in het dagelijks leven het meest voorkomend, maar wat dacht je van een bh na bijvoorbeeld een operatie of zwangerschap? Wanneer je bent geopereerd aan je borsten, is het dragen van een ‘normale’ bh namelijk een absolute no-go. Je zult dan om de zwelling en eventuele bloedingen tegen te gaan een compressie bh moeten dragen. Kies je voor borstvoeding, dan zul je al snel merken dat dit met een normale bh absoluut niet praktisch is. Een voedingsbh is dan een must. Een voedingsbh kun je namelijk eenvoudig aan één kant los klikken, waardoor je niet je hele bh hoeft uit te doen om je kindje te kunnen voeden.