Kijk op Interieur
Image default
Bedrijven

Welke tegels voor de woonkamer kiezen?

Heb jij een nieuwe vloer nodig voor je woonkamer? Misschien is je huidige vloer bijvoorbeeld aan vervanging toe. Of je hebt recent een nieuw huis gekocht en wil alles renoveren. In dat geval kun je veel verschillende kanten op met de vloer. Veel mensen kiezen voor laminaat, een houten vloer of vloerbedekking. Maar je kunt in de woonkamer ook kiezen voor tegels. Dit brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. Tegels zijn namelijk hartstikke duurzaam. Ze zijn stevig en ook zeer gemakkelijk te onderhouden. Het is bijvoorbeeld ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Dan kan het namelijk snel smerig worden, maar met tegels is dat geen enkel probleem. Maar voor welke tegels kun je het beste kiezen in de woonkamer? In dit artikel gaan wij dieper in op de juiste woonkamer tegels.

Licht of donker?

Het is allereerst belangrijk om na te gaan of jij voor lichte of donkere tegels gaat. In principe brengen ze allebei verscheidene voordelen met zich mee. Lichte tegels geven je woning bijvoorbeeld een geweldige uitstraling mee. Het straat echt iets uit. Het nadeel van lichte tegels is echter weer dat ze wel minder duurzaam zijn. Vlekken zie je namelijk veel sneller. Bovendien moet je daardoor ook vaker schoon gaan maken. Bij donkere tegels heb je dat probleem niet, maar dit kan juist weer een meer steriele uitstraling geven.

De prijs

Uiteraard speelt de prijs ook een belangwekkende rol. Je hebt namelijk tegels in veel verschillende prijscategorieën. De kosten zijn afhankelijk van de materialen, maar uiteindelijk ook van de omvang. Heb jij bijvoorbeeld een kleine woonkamer? In dat geval kun je voor wat duurdere tegels gaan, want dan ben je relatief gezien niet heel veel geld kwijt. Dus op die manier kun je een beetje kijken wat het beste bij je past.