Kijk op Interieur
Image default
Fotografie

Wat zijn fotoprints op acrylglas?

Een interieur een schitterende eye-catcher geven doe je door het te decoreren met fotoprints op acrylglas. De afbeeldingen waaruit je kunt kiezen zijn talloos en vormen stuk voor stuk elegante en stijlvolle kunstwerken voor aan de muur waarvan je iedere keer weer opnieuw geniet. Door de manier van bevestigen aan de muur lijken de fotoprints op acrylglas bijna te zweven. Deze kunstwerken versterken het ruimtelijk gevoel waardoor de afbeelding nog beter tot zijn recht komt. Superieure beeld- en afdrukkwaliteit worden samengebracht met hoogwaardig acrylglas waardoor, met gebruik van de allerlaatste innovaties, een glossy uitstraling wordt gecreëerd die je van galleries gewend bent en die nu speciaal voor jou vervaardigd wordt.

Levendige kunst

Het bijzondere van fotoprints op acrylglas wordt vooral gevormd door de dikke acrylplaat. Deze plaat is vijf millimeter dik. Omdat het licht eerst door het acryl valt voordat het daadwerkelijk op de foto terecht komt ervaar je veel meer diepte en worden kleuren briljanter wat een meer levendig beeld oplevert dan wanneer je naar een afdruk van een foto alleen kijkt. Deze meer intensieve ervaring beweegt mee met de kijkhoek omdat de lichtinval veranderd. Je ervaart het kunstwerk iedere keer opnieuw. Deze stijlvolle en elegante wanddecoratie sprankelt je tegemoet.

Nieuwste afdruktechnieken leveren ragscherpe foto’s die de levendigheid nog verder vergroten. De foto’s worden met siliconen achter het acrylglas geplakt en op aanvraag afgewerkt met dibond, een harde plastic plaat aan beide zijden afgewerkt met aluminium. Het aluminium versterkt de briljantie van de foto en geeft meer stevigheid aan het kunstwerk. Rondom de fotoprints op acrylglas wordt een aluminium ophangprofiel aangebracht waardoor de wanddecoratie aan de muur lijkt te zweven.

Overal toepasbaar

Deze prachtige fotoprints op acrylglas zijn overal toe te passen. Binnenshuis zijn alle ruimtes geschikt voor dit type wanddecoratie. In woningen en bedrijfsruimtes ondersteunen ze de uitstraling van het interieur, maar kunnen ook de inspiratie zijn voor een aan de foto aangepaste inrichting. Omdat de fotoprints op acrylglas weersbestendig zijn kun je deze wanddecoratie ook buiten ophangen. Er is eigenlijk geen plek waar je niet zou kunnen genieten van deze, letterlijk, schitterende en stijlvolle kunstwerken aan de muur. Echt glas is enorm zwaar en zou dus nooit overal gebruikt kunnen worden en in glans en intensiteit doet acryl niet onder voor echt glas. Verder is acryl veel sterker dan glas waar je al snel een hoekje vanaf kunt stoten. Dat zal je bij acryl niet gebeuren.

Van klein tot ongelooflijk groot

Door het lichte gewicht van de fotoprints op acrylglas is er eigenlijk geen beperking voor het formaat, sterker nog, dit type luxe wanddecoratie komt op een groot formaat juist maximaal tot zijn recht. Een klein formaat is prachtig wanneer de kijkafstand niet te groot is zodat je optimaal kunt je genieten van het constant veranderende beeld door het wisselende licht. Zit de goede afmeting niet tussen de standaardmaten omdat het groter of kleiner zou moeten zijn, dan kun je fotoprints op acrylglas ook op maat bestellen. De diversiteit in afbeeldingen is zo groot dat je zonder twijfel jouw droomfoto kunt vinden zodat je iedere keer weer geniet van de luxe en sprankelende uitstraling van fotoprints op acrylglas.