Kijk op Interieur
Image default
Fotografie

Trouwfoto's inlijsten, hoe doe je dat?

Hoe kun je je trouwfoto’s inlijsten? Hier hebben we een aantal top tips samengesteld voor het inlijsten van je trouwfoto’s van iemand die er verstand van heeft: een trouwfotograaf. Hij legt je uit hoe die prachtige foto´s van de belangrijkste dag in je leven de aandacht krijgen die ze verdienen met een passende fotolijst.

Hoe neem je de beste trouwfoto´s?

Er wordt gezegd dat de bruiden (en bruidegoms) van tegenwoordig vaak een uniek verhaal van hun speciale dag willen vastleggen, vaak in de vorm van creatieve huwelijksfotografie. Er is veel meer innovatie en flair van de huwelijksfotograaf nodig dan vroeger voor meer ’traditionele’ bruiloften. Zaken als het begrijpen van de behoeften van de klant zijn altijd belangrijk, maar dat geldt ook voor creativiteit en ‘instinctiviteit’ van de fotograaf.

Foto´s die weg van de bruiloft zelf worden weggenomen, zijn de afgelopen jaren ook door het dak gegaan in termen van hun populariteit, en we denken dat dit niet voor niets is.

Foto’s maken die op de dag zelf volkomen natuurlijk lijken, is vaak een uitdaging voor fotografen, omdat mensen meestal hun gedrag en/of gezichtsuitdrukkingen veranderen als ze een camera op hen af ​​zien komen. Dit is natuurlijk soms een goede zaak, maar niet als je een echt openhartige foto probeert te maken.

We denken ook dat het maken van trouwfoto´s voorafgaand aan de grote dag helpt om stress op de dag zelf te verminderen. Het doet dit door hen de wetenschap te geven dat ze al een verzameling prachtige, natuurlijk ogende foto’s hebben.

Als je ergens in Nederland gaat trouwen, helpt het zeker om iets te hebben om op terug te vallen in het geval dat het zou regenen op je trouwdag. Pre-weddingshoots zijn ook geweldig als je nog nooit een professionele foto hebt laten maken. Ze kunnen de druk van de grote dag wegnemen door vooraf een beetje te oefenen.

Welke fotolijst kies je voor je trouwfoto´s?

Over het algemeen vinden we dat de kaderstijl tijdloos zou moeten zijn. De belangrijkste afbeelding van “bruid en bruidegom” zal waarschijnlijk nog lang aan de muur hangen.

De meeste trouwfotografen geven je de mogelijkheid van een beperkt aantal wissellijsten kopen aan. Ze zullen al veel tijd hebben besteed aan het kiezen van afbeeldingen – het zou onverstandig zijn om dit proces nog veel langer te verlengen met een verbijsterende reeks afmetingen en kleuren.

Fotolijsten kunnen echter een veel ruimere keuze bieden. Als een paar duidelijke ideeën heeft over de te volgen weg, is dat zeker een optie. Het is tenslotte hun keuze!