Kijk op Interieur
Image default
Huishouden en schoonmaak

Wat te doen als uw wasmachine geen water pakt

U heeft uw was gesorteerd op kleur, netjes verdeeld in de trommel, wasmiddel toegevoegd, het juiste programma geselecteerd, deurtje gesloten ……….. en dan gebeurt er niets. Is het tijd voor een wasmachine reparatie Eindhoven, of is het zelf op te lossen?

Wasmachine pakt geen water

Dit kan komen door diverse problemen. We helpen u stap voor stap te bekijken of het probleem eenvoudig door u op te lossen is, of dat u toch een monteur moet bellen.

Deurschakelaar defect

Uw wasmachine heeft een ingebouwde bescherming om wateroverlast te voorkomen. Als u het deurtje niet goed sluit, zal de machine geen water pakken. Als uw machine niet begint met het programma kan daar dus het probleem schuilen. Open het deurtje en sluit hem nogmaals en druk hem extra goed aan. Hoort u een harde klik? Dan werkt de deurschakelaar. Zo niet, dan is misschien de deurschakelaar kapot. Hier heeft u een vakman bij nodig.

Waterkraan dicht

Bent u misschien vergeten de waterkraan helemaal open te draaien? Uw wasmachine heeft een bepaalde waterdruk nodig om te kunnen werken. Als de kraan openstaat en uw machine pakt nog geen water dan kan het zijn dat er te weinig waterdruk is, doordat bijvoorbeeld op hetzelfde moment iemand anders in uw woning ook veel water gebruikt. Blijft dit probleem zich voordoen dan kunt u contact opnemen met een specialist om het waterdrukprobleem voor u op te lossen.

Waterslot ingeschakeld

Is het waterslot misschien ingeschakeld? Kijk in de gebruiksaanwijzing van uw wasmachine om te zien hoe u dit waterslot kunt resetten. Watersloten schakelen doorgaans niet in zonder reden. Kijk de watertoevoerslang voor de zekerheid goed na. Zitten er knikken in de slang? Is het filtertje goed doorgankelijk?

Probleem in uw machine

Uw machine bestaat uit veel elektronica en mechanica. Veelvuldig gebruik zorgt voor slijtage bij de mechanische onderdelen. Ook kan het probleem liggen bij het programma unit van uw machine. Als bovengenoemde problemen niet spelen is het raadzaam om een witgoedmonteur van wasmachine reparatie Tilburg naar uw machine te laten kijken.