Kijk op Interieur
Image default
Huishouden en schoonmaak

beste wasmachine 2019

Wat is een wasmachine en waarom zijn ze zo populair bij consumenten?

De wasmachine is een huishoudelijk apparaat waarmee we onze was kunnen wassen. Een leven zonder dit huishoudelijke apparaat is waarschijnlijk niet meer denkbaar, zou ook zeer bewerkelijk zijn. In sommige huishoudens wordt het elke dag gebruikt, niet alleen om kleding te wassen, maar ook om dekens, beddengoed, handdoeken, gordijnen en dergelijke te wassen.

De gebruikelijke wasmachines die worden gekocht zijn meestal aan de voorzijde gevuld door middel van een ronde opening en worden frontladerwasmachines genoemd. Daarentegen zijn er ook wasmachines waar de wasserij van bovenaf wordt gevuld. Deze worden toploaderwasmachines genoemd.

Deze bovenladerwasmachines zijn geschikt voor kleine, smalle ruimtes, omdat ze meestal ook iets smaller zijn dan de voorladermachines.

De wasmachine met voorlader is eenvoudig te vullen omdat de opening vrij groot is. Vooral kleinere mensen hebben minder problemen met de voorladermachine dan met de bovenlader wasmachine. Omdat de trommel van bovenaf gevuld of geleegd is, moet je in de trommel buigen om kleinere onderdelen te verwijderen.

 

 

De voorladerwasmachines hebben het voordeel dat ze met bijvoorbeeld een droger op elkaar gestapeld kunnen worden. Dit betekent dat de wasmachine en wasdroger in de keuken of badkamer kunnen worden geïnstalleerd om ruimte te besparen. Om het geheel stabiel te kunnen stapelen, zijn er geschikte kits beschikbaar.

In onze wasmachinevergelijking gaan we in op de voorladerwasmachines.

Tips & hints

De wasmachines zijn vrijwel hetzelfde in vormgeving, maar verschillen in hun programma’s en functies. Ook het energierendement van de wasmachines kan variëren; de A++++++ efficiëntieklasse is momenteel de beste klasse. Alle wasmachines uit onze vergelijking hebben de energie-efficiëntieklasse A+++++++.

Bij frontladermachines maken we onderscheid tussen vrijstaande en geïntegreerde wasmachines. Deze laatste kunnen bijvoorbeeld in de keuken of de badkamer in bijpassende kasten worden geïnstalleerd, zodat ze niet zo opvallen en in het beeld worden geïntegreerd.

Waar u op moet letten bij de aanschaf van een wasmachine wordt op onze website uitgelegd.

https://tevredenconsument.nl/huishoudelijke-apparaten/beste-wasmachine-2019/