Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Wat is slimmer? Bieden voor of na het bouwkundige rapport

Als je een huis koopt, weet je in het bouwrapport precies waar je aan toe bent. Ze zijn ook sterker tijdens onderhandelingen. Maar wanneer is het beste moment om een ​​bouwkundige keuring uit te voeren? Voor of na het bieden? Het antwoord is heel eenvoudig. U kunt op elk moment een bouwkundige keuring aanvragen. Toch raden experts aan om architectuurrapporten te gebruiken voor tactische momenten. In deze blog wordt uitgelegd hoe het werkt.

 

De bouwkundige keuring in het kort

Bij bouwtechnische keuringen voert een bouwkundig ingenieur een visuele inspectie van uw woning uit. Hij of zij kijkt naar de belangrijkste bouwkundige componenten en brengt de staat van uw woning tot in detail in kaart. Alle bevindingen, inclusief bijbehorende foto’s, worden vastgelegd in het architectuurrapport en vervolgens ontvangen. Het toont ook de kosten van onderhoud en service die zijn verlopen voor de komende 5 jaar.

 

Wanneer gebruik je het bouwkundige rapport?

Gebruik het bouwkundige rapport van de architect om erachter te komen hoe uw woning functioneert, waar verbeteringen nodig zijn en welke kosten u in de toekomst kunt verwachten. Dit zal de prijs van het onroerend goed verlagen. Dergelijke rapporten zijn daarom zeer waardevol. Maar wat is slimmer? Wilt u het rapport van de architect voor of na het bieden gebruiken? Het geheim is om het juiste moment te vinden. Ik zal uitleggen hoe dat moet.

 

Voor je gaat bieden

Om het punt kort uit te leggen, is het raadzaam om een ​​veldinspectie aan te vragen voordat u een bod uitbrengt. U kunt vervolgens uw bod instellen op basis van de resultaten. Dus je hebt een goede reden. Heeft u tijdens de keuring veel verborgen gebreken geconstateerd? Je kunt dan een lager bod maken en duidelijk motiveren waarom je die keuze maakt.

 

Bezichtiging aanvragen alvorens te bieden is niet altijd voordelig. Door het gebrek aan huizenmarkten gaan flats tegenwoordig snel voorbij. Ik hoef het gebouw niet eens te inspecteren omdat ik vaak geen tijd heb voor een tweede bezoek. Als u uw dromen mee naar huis wilt nemen, is een eenvoudige offerte misschien wel de beste keuze.