Kijk op Interieur
Image default
Architectuur

Wat is de prijs voor een prefab dakkapel?

Een prefab dakkapel is een slimme en betaalbare oplossing om een opbouw op je huis te realiseren. Zo’n kapel is een constructie die vooraf geconstrueerd is, en op de meeste huizen geplaatst kan worden. Daarmee ben je goedkoper uit dan met een maatwerk constructie. Wat is de prijs voor een prefab dakkapel? Dat lees je hier.

 

Wat is een prefab dakkapel?

Een prefab kapel wordt al in de fabriek in elkaar gezet. Omdat er zo snel gewerkt kan worden, kost een prefab kapel je al snel een kwart minder dan een maatwerkoplossing die speciaal voor jouw dak ontworpen wordt. Er zitten meer voordelen aan dit systeem: de kapel wordt in zijn geheel op je woning getakeld, en daar afgemonteerd. Daardoor is de overlast beperkt, en kan je vaak al na één dag genieten van je nieuwe, ruime bovenverdieping!

 

Wat is de prijs voor een prefab dakkapel?

De uiteindelijke prijs van een prefab dakkapel hangt af van de breedte, het materiaal en het soort dak dat je hebt.

  • Een standaard prefab kapel van 2 meter breed kost rond de €3000, terwijl een exemplaar van 8 meter breed rond de €8000 kost.
  • Je kan kiezen voor een houten, polyester of kunststof kapel. Elk materiaal heeft zijn eigen prijskaartje.
  • Een kapel op een schuin dak is vaak zo’n €1000 duurder dan een kapel op een plat dak.
  • En dan zijn nog veel mogelijkheden voor toevoegingen en afwerkingen. Denk aan draairamen, inbraakwerend hang- en sluitwerk, horren en ventilatie.

 

Een goed overzicht van de kosten krijg je met een offerte

Zoals je ziet kan de prijs voor een prefab dakkapel nog al variëren. Je doet er dan ook goed aan om op onze website een vrijblijvende offerte aan te vragen. Daarmee krijg je een realistisch beeld van wat een dakkapel op jouw woning kan gaan kosten.