Kijk op Interieur
Image default
Bedrijven

Wat is de gietvloer prijs? Hier vind je alle antwoorden

Er wordt vaak beweerd dat de gietvloer prijs hoog is vergeleken met andere soorten vloerbedekking. En dat is ook zo, als je alleen naar de gemiddelde prijs per vierkante meter kijkt. Er zijn echter altijd goedkopere en duurdere opties, en je kunt al een gietvloer bezitten voor een prijs die vergelijkbaar is met andere vloeren. Daarnaast gaat een gietvloer minimaal 50 jaar mee, dus kun je je afvragen of de prijs op de lange termijn niet voordeliger is. Hier vind je een overzicht van de huidige gietvloer prijs door ze in verschillende groepen te delen.

 

De goedkoopste gietvloer prijs €30 – €70 per m2

Deze groep bevat de zogenaamde gietvloeren met steentjes. Dit zijn vloeren waarbij er grind, marmer of een andere steensoort aan het harsmengsel wordt toegevoegd en dat wordt daarna vloeibaar op de grond aangebracht. Dit is dus een dikkere gietvloer met een bepaalde structuur. Je bepaalt zelf welke steentjes je toe wilt voegen en hoe groot je wilt dat de steentjes zijn. Na het leggen kan je vloer worden afgewerkt met een transparante toplaag, zodat de vloer aan de bovenkant egaal is, maar je de steentjes nog steeds kunt zien. Deze vloeren zijn te krijgen in allerlei RAL kleuren en combinaties daarvan en de gietvloer prijs begint al bij €30 per vierkante meter.

 

Gemiddelde kosten €70 – €100 per m2

Kies je voor een standaard gietvloer zonder steentjes op basis van polyurethaan- of epoxyhars, dan ben je meer geld kwijt. Deze vloeren zijn dun, te krijgen in alle RAL-kleuren en ook met beton tinten en zowel mat als glans af te werken. Je kunt kiezen om een patroon, een afbeelding, een logo of een slagzin in je gietvloer aan te laten brengen. De gietvloer prijs voor deze optie ligt tussen €70 en €100 per vierkante meter.

 

Betonlook gietvloeren €100 tot €130 per m2

Kies je voor een betonlook gietvloer van G-Vloeren, zoals beton ciré, gietbeton, een cementgebonden gietvloer of mortex, dan betaal je nog iets meer. Deze vloeren zijn momenteel erg in trek, want ze sluiten perfect aan bij het industriële interieur dat momenteel zo modieus is. De vloeren worden uitgevoerd in allerlei soorten grijstinten en ook in andere kleuren en zijn bedoeld om het uiterlijk van beton na te bootsen. Het wordt ook veel toegepast als stuc op muren, bijvoorbeeld in een badkamer. De gietvloer prijs voor betonlook vloeren is €100 tot €130 per vierkante meter.

 

Een terrazzo gietvloer €200+ per m2

De hoogste gietvloer prijs betaal je voor een terrazzo gietvloer. Dit is een dikke gietvloer die bestaat uit een bindmiddel en marmerkorrels. Je ziet het veel in oudere gebouwen zoals banken en musea. De terrazzo vloer komt oorspronkelijk uit Italië, waar marmer in grote hoeveelheden beschikbaar was. De reden waarom de gietvloer prijs voor deze terrazzo vloer zo hoog is, is omdat de materialen veel kosten en het leggen ervan arbeidsintensief en specialistisch is. Wie echt een exclusieve terrazzo gietvloer wil hebben, betaalt verreweg de hoogste prijs.