Kijk op Interieur
Image default
Woningen

Waarom wordt een moodboard gebruikt?

Je gebruikt een moodboard om duidelijk te maken welke stijl of inrichting je in een huis of in je kleding mooi vind. Wanneer je een ruimte in huis wilt gaan inrichten kan het soms een chaos in je hoofd zijn en is het moeilijk om duidelijk te krijgen wat je nou echt precies wilt. Daarom kan je een moodboard maken om zo makkelijk inzicht te krijgen in welke stijl je mooi vind en welke kleuren je mooi vind en hoe je deze met elkaar kan combineren. Het kan ook zijn dat je meerdere ideeën hebt, dan kan je eventueel 2 of 3 moodboards maken en deze als ze alle 3 klaar zijn, naast elkaar leggen om te zien welke je het meest aanspreekt. 

Hoe wordt een moodboard gemaakt?

Je kan een moodboard op 3 verschillende manieren maken. Hieronder zet ik de manieren met de uitleg erbij hoe je dit kan gebruiken en hoe je een mooi collage kan maken. 

  • Papieren moodboard: Hiervoor heb je een schaar, lijm, tijdschriften, kleurstaaltjes, stoffen, plantjes of blaadjes voor nodig. Verzamel alle mooie kleuren en patronen en stel ze samen wanneer je deze allemaal bij elkaar hebt. Zo kun je een stijl en kleur kiezen. 

  • Online moodboard: Deze kun je op Pinterest maken, Pinterest heeft een groot assortiment aan plaatjes, stijlen en kleuren verzamelt die je kan gebruiken om een moodboard te maken. Op Pinterest zelf kan je een moodboard samenstellen of een collage. 

  • Digitaal moodboard: Heb je geen idee hoe je Pinterest kan gebruiken en ben je meer bekend met Word, Paint of Powerpoint? Dan kan je dit gebruiken om zelf van internet afbeeldingen te halen en kleuren voorbeelden. Ook kan je er zelf de teksen in toe voegen of bepaalde stickers gebruiken. Zo maak je het ook eenvoudig om een presentatie te geven over je moodboard.