Kijk op Interieur
Image default
Mode en Kleding

Waarom Birckenstocks moeten worden ingelopen

Ja, Birkenstocks moeten worden ingelopen.

Ja, je voeten kunnen pijn doen tijdens het proces.

Nee, het betekent niet dat je veel geld hebt verspild aan de verkeerde schoenen.

Zoals je weet zijn Birkenstock heren en Birckenstocks voor dames geen traditionele schoenen. De combinatie van kurk en latex, met het voorgevormde voetbed, is speciaal ontworpen om je lichaamsgewicht gelijkmatig over je hele voet te verdelen, in plaats van op specifieke drukpunten (zoals de hiel, de bal van de voet, enz.).

Bij het inlopen warmt je lichaamswarmte het latex op, waardoor de kurk zich aan je voeten vormt, wat resulteert in een gepersonaliseerde en op maat gemaakte pasvorm die ongeëvenaarde ondersteuning en de hele dag door comfort biedt. Vrij ingenieus, nietwaar?

Elk nieuw paar moet moet worden ingelopen. Het volgende inloopproces is hetzelfde proces dat in de loop der jaren duizenden mensen hebben gevolgd. Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de tijd die je ze de eerste week draagt geleidelijk aan te verhogen.

Dag 1: Draag ze een paar uur of tot je voeten zeggen dat het tijd is om ze uit te doen. De meeste mensen voelen wat tederheid in de voetboog. Als dit gebeurt, wissel ze dan uit voor een ander paar schoenen en kom de volgende dag weer terug.
Dag 2: Herhaal het proces van dag 1. Je kunt ze misschien langer dragen dan op dag 1, maar misschien ook niet. Het is oké.
Dag 3: Herhaal dag 1 & 2. (Je ziet waar ik naartoe ga met dit, toch?)
Aan het einde van de eerste zeven tot tien dagen kun je ze waarschijnlijk het grootste deel van de dag, zo niet de hele dag, zonder pijn dragen.

Dat is alles. Laat ze niet in water weken, want dat helpt niet. Birkenstocks zijn niet ontworpen om in water te worden ondergedompeld, dus als je dit doet, zal het alleen maar je leer beschadigen en de kurk uitdrogen, dus doe het alsjeblieft niet!

Gerelateerde artikelen

Bijzondere trouwschoenen

Tassen opruimen in je nieuwe hal

Zo kies jij je favoriete bh