Kijk op Interieur
Image default
Bedrijven

Waar moet u aan denken bij een verbouwing

Als u gaat verbouwen zijn er een hoop dingen waar u rekening mee moet houden. Een goede voorbereiding is daarom erg belangrijk. Het kan namelijk behoorlijk lastig zijn om overal aan te denken en niks over het hoofd te zien. Zorg dat u alles opschrijft en een duidelijke planning maakt voor de hele verbouwing. Wij helpen u alvast een stukje op weg. Wij hebben namelijk een aantal dingen op een rijtje gezet waar u aan moet denken bij een verbouwing. 

Budget

Een verbouwing valt vaak duurder uit. Daarom is het belangrijk om een begroting te maken voor alles wat gedaan moet worden. Van de verbouwing zelf tot de afwerking en nieuwe meubels, denk overal goed over na. Houd ook altijd rekening met onvoorziene kosten, meestal zijn deze kosten ongeveer 5% van de totale verbouwing. Om de kosten te drukken, kunt u ervoor kiezen om dingen zelf te doen, bijvoorbeeld een deel van de afwerking. 

Ventilatie

De ventilatie in huis is iets waar veel mensen niet genoeg aandacht aan besteden. Dit zorgt ervoor dat u vervuilde lucht in huis krijgt. Dit kan ervoor zorgen dat u last krijgt van gezondheidsklachten maar ook voor schimmels of bacteriën. Een verbouwing is dus een mooi moment om hier eens naar te kijken. Mechanische ventilatie biedt een goede oplossing. Hierdoor heeft u constant frisse en schone lucht in huis. Ook is dit energiezuinig en dus kostenbesparend. Er zijn verschillende soorten systemen, kijk dus goed wat het beste is voor uw woning. Het kost wat extra geld maar goede ventilatie biedt veel voordelen. 

Indeling en ontwerp

U wilt waarschijnlijk iets aan uw woning verbouwen omdat u meer ruimte wilt zodat u uw woning anders in kan richten. Zet van te voren op een rijtje wat u allemaal anders wilt, hier kunt u het ontwerp op aanpassen. Waarschijnlijk zal het uiteindelijke ontwerp gemaakt worden door een architect. Toch kan het wel slim zijn om hier zelf al mee aan de slag te gaan. U kunt dan in samenspraak met de architect tot een mooi eindresultaat komen. 

Meubels

De kans is groot dat u ook nieuwe meubels nodig heeft als u een verbouwing laat doen. Nieuwe meubels uitzoeken kan een lastige en tijdrovende klus zijn, begin hier dan ook ruim van te voren mee. Ook de levertijd van meubels is vaak best lang. Twee of drie maanden wachten op een nieuwe bank is geen uitzondering. Bestel dus vast uw nieuwe meubels zodat deze gelijk geplaatst kunnen worden als de verbouwing af is.