Kijk op Interieur
Image default
Bedrijven

Erkende slotenmaker, betrouwbaar?

We zien steeds vaker dat bedrijven op hun website de keurmerk erkende slotenmaker gebruiken maar hier klopt weinig van. Zoiets bestaat namelijk helemaal niet. Een slotenmaker Den Haag kan helemaal nergens erkend worden.

De erkende slotenmaker keurmerk is dan ook een marketing stunt dat een paar jaar geleden bedacht werd. Het werd oorspronkelijk voor een klant van een mediabedrijf bedacht. Hierdoor wilde ze de slotenmaker tussen de alle andere bedrijven laten opvallen. Dit was dan ook een groot succes en tegenwoordig hebben alle bedrijven dit overgenomen.

Je kunt maar van één keurmerk uit gaan en dit heeft niks met erkenning te maken. De politie keurmerk veilig wonen is echt en het was in beheer door de politie. Tegenwoordig is het in beheer bij de CCV te bestrijding van criminaliteit. Ze zorgen er namelijk ervoor dat de bedrijven aan bepaalde richtlijnen voldoen in verband met hang en sluitwerk. Hieronder valt dus ook de sloten van een slotenmaker Den Haag.

Als de slotenmaker deze keurmerk heeft betekent het dat ze aan de voorwaarden van CCV voldoen, maar dit heeft enkel met het materiaal te maken dat er gebruikt wordt. Het zegt dus niks over de slotenmaker bedrijf. Ga daarom niet enkel uit van de politie keurmerk veilig wonen.