Kijk op Interieur
Image default
Woningen

Voel je veiliger door een deur intercom

Veilig voelen in je huis is niet altijd vanzelfsprekend. Als je alleen woont en de bel gaat, dan kan jouw hart al sneller gaan kloppen. Want wie staat er eigenlijk voor de deur? Het liefst wil je dit al in een vroeg stadium weten, zodat je kunt bepalen of je de deur wel of niet opendoet. Voornamelijk kwetsbare doelgroepen zijn hier gebaat bij.  Je zou dan kunnen kijken voor een deur intercom. Hier zijn echter verschillende mogelijkheden voor en niet iedere intercom werkt op dezelfde manier. Wat zijn de mogelijkheden eigenlijk? 

 

Met een deur intercom bepalen wie binnen komt

Een deur intercom is een intercom die er niet alleen voor kan zorgen dat je vooraf al na kunt vragen wie het is en uiteindelijk bepaalt of je de deur opendoet. De verschillende modellen kunnen jou hierbij helpen. Je kunt bijvoorbeeld voor een intercom met deuropener kijken. Dit zijn de intercoms die je vaak bij flats ziet. De bewoner kan eerst door de intercom praten, waarna de deur geopend kan worden met een druk op de knop. Je hoeft dus niet meer naar de deur te lopen om open te doen en je voelt je gelijk veiliger. Een indringer komt immers niet zomaar binnen zonder jouw toestemming. 

 

Beeld bij degene die aanbelt 

Een deur intercom heeft de laatste jaren echter veel ontwikkelingen doorgemaakt. Waar eerst iedereen gebruik maakte van de speaker en de knop om de deur te openen, zijn er ook andere mogelijkheden bij gekomen. Zo kun je gaan kijken naar een video intercom met app. Deze intercom geeft jou niet alleen een seintje wanneer er iemand voor de deur staat, maar kan jou ook gelijk laten zien wie bij jou aangebeld heeft. De video verschijnt gelijk op jouw telefoon in de app van de intercom en je kunt de deur wel of niet openen.  

De juiste plaats bepalen 

Iedere deur intercom kan op verschillende plekken in de woning geplaatst worden. Afhankelijk van jouw wensen kun je dus bekijken wat de beste plaats wordt. Heb je hem bijvoorbeeld liever dicht bij de deur, dan bevestig je hem daar aan de muur. Als je hem liever in de buurt hebt, omdat je bijvoorbeeld slecht ter been bent, dan moet je hem hangen op een plek waar jij vaak te vinden bent. Ook kun je gaan bekijken of de app de beste keuze is voor jou. Hiermee hoef je immers helemaal niet meer op te staan. 

 

Veilig in jouw eigen woning 

Met een deur intercom kun je iedere avond de deur gesloten houden en mensen hoeven dus ook niet meer te weten dat je thuis bent. Door de deur niet meer open te hoeven doen om erachter te komen wie er voor de deur staat, ben je gelijk veilig in jouw eigen woning. De indringer moet immers veel meer moeite doen om binnen te komen. Een overval wordt ermee voorkomen, je bepaalt zelf of je visite wilt ontvangen en onbevoegden kunnen jou niet meer lastigvallen.