Kijk op Interieur
Image default
Woningen

Kom erachter welke vloer bij jou past

Heb jij een nieuwe vloer nodig? En weet je nog niet precies wat je wil? Dan kan dat nog weleens heel moeilijk worden. Er is tegenwoordig namelijk zo veel keuze, zowel in merken als printen en manier van leggen. Het houdt niet op. Sommige vloeren kun je beter wel nemen met huisdieren en de andere weer niet. Zit je met het handen in het haar? Lees dan snel verder, we helpen je een handje op weg. 

De locatie van de vloer 

Het is belangrijk om te weten waar de vloer komt te liggen. Bij een vloer die in de badkamer gelegd moet worden, moet je met andere factoren rekening houden dan met een vloer die je in de slaapkamer legt. Bij een vloer voor in de keuken is het namelijk belangrijk dat het waterbestendig moet zijn. Het komt namelijk weleens voor dat dat er spetters op de keukenvloer komen door het afwassen of wanneer je iets laat vallen. De vloer moet dus ook tegen een stootje kunnen. Het zou zonde zijn als de vloer beschadigt wanneer je af en toe wat uit je handen laat vallen. Je wilt namelijk zo lang mogelijk genieten van een mooie nieuwe vloer. 

Het huishouden 

Heb je kinderen? Huisdieren? Dat zijn zeker factoren waar je rekening mee moet houden. Je wilt niet dat de vloer beschadigt door de scherpe nageltjes van je hond of kat. Ook wil je dat de haren van de dieren niet zo goed te zien zijn. Neem in dat geval bijvoorbeeld geen donkere vloer. Je kan dan beter kiezen voor een vloer met een bepaalde structuur. Daar zal je de haren minder snel zien liggen. Je kan ook kiezen voor een vloer met een patroon. Een tapijtvloer wordt bij huisdieren afgeraden, omdat de haren in het tapijt kan gaan zitten. Kies dan voor een PVC-vloer, deze vloer is geschikt voor huisdieren. Met de stofzuiger zuig je de haren zo weg.  

Jouw persoonlijke smaak 

Natuurlijk niet geheel onbelangrijk, jouw persoonlijke smaak. Jij moet de vloer natuurlijk wel mooi vinden. Doe alvast wat inspiratie op via Pinterest en bewaar de vloeren die in jouw smaak vallen. Alvast wat inspiratie nodig? Vloeren zoals Meister laminaat of Moduleo PVC zijn zeker de moeite waard om even te bekijken. Kijk of de vloeren die jij mooi vindt ook geschikt zijn voor jouw huishouden en de locatie. Zo heb jij binnen no time een nieuwe vloer gekocht.