Kijk op Interieur
Image default
Huishoudelijk

Vitrage of inbetweens?

Wanneer je op zoek gaat naar gordijnen kom je er snel achter dat er heel veel keuze is. Hoe weet je nou wat voor soort gordijn bij jou eisen past? Uit de vele verschillende soorten gordijnen hebben we 2 soorten gekozen die we gaan bespreken; vitrage en inbetweens. Die gordijnen zijn al jaren op de markt maar worden af en toe nog vergeten. Dus ben je op zoek naar nieuwe gordijnen? In deze blog lees je wat vitrages en inbetweens zijn en de voordelen ervan.

Wat zijn vitrage gordijnen?

Glasgordijnen of voile, zo worden vitrages ook wel genoemd. Ze zijn gemaakt van een dunne transparante stof, dus ze zijn meer voor de sier dan voor de functionaliteit. Voor tegen de zon die overdag naar binnen schijnt kan een vitrage een goede keuze zijn. Als je echt wat meer privacy wil dan is het handig om er nog overgordijnen bij te nemen, dan heb je ook meer privacy.

Wat zijn inbetween gordijnen?

De vertaling van inbetween is letterlijk tussenin. De inbetween gordijnen vallen dan ook tussen de overgordijnen en de vitrages in qua dikte van de stof. Voor in de woonkamer zijn dit de meest gekozen gordijnen. Als je meer privacy wil kan je beter kiezen voor inbetween gordijnen, ze zijn ook te verkrijgen in linnen, dat straalt luxe uit.

Wat zijn de voordelen?

Als je de gordijnen echt voor de privacy neemt is het handig om de inbetweens en vitrages te combineren. Wanneer je beide gordijnen sluit kan niemand meer naar binnen kijken. Het voordeel van de combinatie is dat je overdag de vitrages kan sluiten zodat niemand naar binnen kan kijken en dat je toch zonlicht naar binnen krijgt. Als je voor de basic variant kiest van de gordijnen zijn ze qua prijs toegankelijk voor vrijwel iedereen. Bovendien kan je de kleuren mooi afstemmen op elkaar en ze zijn geschikt voor elke kamer op de slaapkamer na. Daar wil je graag verduisterende gordijnen voor een goede nachtrust.