Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Verschillende plankdragers en welke de beste voor jou zijn

 

Heb je last van de kale muren in je huis? Als dat zo is, vraag je je misschien af waarom ze er zo saai uitzien. Het antwoord is simpel: waarschijnlijk heb je nog niet gedacht aan wandplanken. Daarvoor heb je ook plankdragers nodig! Plankdragers zijn erg handig om wandplanken aan je muur te bevestigen en ze zijn er in verschillende soorten. In deze blog bespreken we de verschillende soorten plankdragers en hoe je de juiste voor jouw behoeften kiest. Als je op zoek bent naar een manier om wat extra functionaliteit aan je muren toe te voegen, dan zijn plankdragers de perfecte oplossing!

Verschillende soorten plankdragers

Als eerste is het goed om je te realiseren dat er verschillende soorten plankdragers zijn. Niet elke plankdrager past namelijk bij elk interieur. Je kunt er erg lang over gedaan hebben om een geschikte wandplank te vinden, maar zonder passende plankdragers kan een wandplank zo een doorn in het oog worden! Zo zijn er witte plankdragers van metaal. Deze kunnen goed bij witte plankdragers passen. Ook zijn er zogeheten industriële plankdragers, die op het moment erg gewild zijn. Deze plankdragers zien er grover uit en zijn zwart.

Plankdragers van leer

Naast de industriële plankdragers die zo genoemd zijn doordat zij helemaal bij de industriële woonstijl passen, zijn er ook plankdragers van leer. Deze dragers hebben een stoer en robuust uiterlijk en zijn vaak donkerbruin. Ook leren plankdragers zullen niet misstaan bij een industrieel of grover interieur. Ook als je inrichting veel natuurlijke materialen heeft zoals verschillende planken, houten meubelen en vloerkleden van natuurlijke materialen kunnen plankdragers van leer veel toevoegen.

Hoeveel plankdragers je nodig hebt

Veel mensen vragen zich ten slotte af hoeveel plankdragers zij nodig hebben. Dat ligt natuurlijk deels aan hoeveel gewicht je wil dat de planken kunnen dragen. Als je plankdragers wilt gebruiken om puur decoratieve items op een wandplank te zetten, valt dit reuze mee. De vuistregel hiervoor is dat je elke 40 tot 50 centimeter een plankdrager nodig hebt.

Plankdragers kopen

Plankdragers zijn er dus in verschillende kleuren en stijlen. Welke het beste bij jou past, ligt grotendeels aan de rest van je inrichting en de wandplank die je wilt gebruiken. Een houten wandplank met industriële of leren plankdragers creëert een stoer en robuust uiterlijk. Witte plankdragers in combinatie met witte wandplanken creëren weer een heel ander effect. Als je rekening houdt met deze aspecten, heb je binnen no time de perfecte plankdragers gekozen!