Kijk op Interieur
Image default
Woningen

Soorten lampen die passen bij elk modern interieur

Een oosterse hanglamp is een geweldige manier om stijl en persoonlijkheid toe te voegen aan elke kamer. Wil je een accent stuk toevoegen of gewoon een ruimte vullen? Lampen zijn een geweldige manier om dit te doen. Ze zijn er in zoveel vormen, maten, kleuren en stijlen dat ze in vrijwel elke kamer van het huis kunnen worden gebruikt. Omdat elk ontwerp zijn eigen unieke persoonlijkheid heeft, is er voor iedereen die oog heeft voor interieurinrichting iets te vinden. Welke soort lampen zijn er allemaal en welke passen bij je interieur? Lees hier verder!

Vintage lampen

Vintage lampen zijn perfect voor een modern interieur. Ze zijn gemaakt van oude materialen en accessoires, waardoor ze anders zijn dan de andere lampen die je tegenwoordig op de markt kunt vinden. Deze lampen zijn te vinden bij antiekwinkels, rommelmarkten en kringloopwinkels. Mogelijk moet je meer uitgeven aan dit soort lampen dan aan nieuwe. Het zal echter nog steeds elke cent waard zijn die je eraan uitgeeft, omdat ze je huis karakter zullen geven.

Woonkamerlampen

De woonkamer is het eerste wat mensen zien als ze je huis binnenkomen, dus het is belangrijk om de juiste verlichting in deze kamer te hebben. Je wilt dat je woonkamer er gezellig en uitnodigend uitziet, maar tegelijkertijd ook modern en stijlvol. Het kiezen van de juiste lampen voor je woonkamer kan helpen om dit doel te bereiken.

Oosterse Hanglamp

De oosterse hanglamp is een traditionele lamp, die is gemaakt van hout en heeft een glazen kap. Het heeft ook een draadframe met een haak aan de bovenkant om het aan het plafond te hangen. Dit type lamp kan in elke kamer worden gebruikt omdat het er niet al te luxe uitziet, maar het ziet er toch elegant uit. Oosterse hanglampen zijn goede keuzes voor woonkamers. Ze voegen een artistiek tintje toe aan elk interieurontwerp en bieden tegelijkertijd voldoende verlichting voor hun beoogde doeleinden.

Slaapkamer Lampen

Als het gaat om slaapkamerlampen, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Allereerst wil je dat je slaapkamer lamp een statement maakt.  Als je bijvoorbeeld een kleine en gezellige slaapkamer hebt, maar er een vleugje verfijning en romantiek aan wilt geven, probeer dan een staande lamp met een witte of lichte kap met bloemmotieven en patronen erop. Als je een kamer met een ouderwets thema hebt met veel gouden en zilveren accenten, kies dan voor iets moderners.