Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Richt je eetkamer in met deze tips

De eetkamer is het hart van je huis. Het is de plek waar je gezin samenkomt voor gezellige maaltijden, om de dag door te nemen, te werken, creatief bezig te zijn en om huiswerk te maken. Om deze reden is de inrichting van je eetkamer van groot belang. Je wilt dat de kamer een ruimte is waar je gezin met plezier samenkomt en waar iedereen zich op zijn gemak voelt. In dit artikel ontdek je daarom hoe je je eetkamer zowel praktisch als gezellig kunt inrichten met meubels van mangohout.

Wat is de functie van je eetkamer?

Voordat je begint met het inrichten van je eetkamer, is het belangrijk om te bepalen welke functie deze ruimte heeft. Wil je er alleen eten en af en toe een kopje koffie drinken? Of beschouw je de eettafel als het middelpunt van je huis, waar je ook werkt, uitgebreid dineert en waar je kinderen hun huiswerk doen of knutselen? Het antwoord op deze vragen dient niet alleen als een goede richtlijn bij het selecteren van de juiste tafel, maar helpt je ook bij het maken van keuzes met betrekking tot opbergruimte, stoelen en verlichting.

Wat voor eettafel heb je nodig?

Stel je lijst met prioriteiten samen en ga daarna pas op zoek naar een eettafel die aansluit bij je wensen. Ook moet je rekening houden met de beschikbare ruimte in je eethoek. Als je ’s avonds graag uitgebreid tafelt en er ruimte voor hebt, dan is een grote rechthoekige eettafel een uitstekende keuze. Als de ruimte in je eetkamer beperkt is, is een compacter formaat tafel een goede optie. Denk bijvoorbeeld aan een eettafel van mangohout die ovaal is en relatief weinig ruimte inneemt.

Welke eetkamerstoelen passen bij jou?

Nadat je een eettafel hebt geselecteerd, is het tijd om op zoek te gaan naar eetkamerstoelen die passen bij jouw woonwensen. Het comfort van de eetkamerstoelen is natuurlijk zeer belangrijk. Je wilt immers een goede zithouding aannemen. Bij het kiezen van stoelen is het echter niet alleen goed om naar het model te kijken; verdiep je ook in de verschillende materialen.

Waar kun je je spullen opbergen?

Tafelkleden, servies, je werkbenodigdheden en het speelgoed van je kinderen: de eetkamer is een van die kamers in huis waar veel verschillende spullen worden gebruikt. Daarom is het heel belangrijk om voldoende opbergruimte te hebben. Een ruime opbergkast met gesloten deuren of lades is dan ook een uitstekende keuze.

Waar koop je kwalitatief hoogwaardige meubels?

Koop al je eetkamermeubels bij De Meubel Importeur. In deze webshop vind je meubels van mangohout van hoogwaardige kwaliteit. Mangohout is een hardhoutsoort die extreem sterk is en een hoge dichtheid heeft. Deze kenmerken maken meubels van mangohout duurzaam en stevig. Wil je meer weten? Kijk dan op de website van De Meubel Importeur.