Kijk op Interieur
Image default
Bouwen en verbouwen

Plaatsen van de juiste zekeringskast

Een zekeringkast is het belangrijkste van de elektrische installatie. Er zijn nog meerdere namen voor een zekeringkast, namelijk: groepenkast, verdeelkast of automatenkast. Dit is dus een belangrijk onderdeel voor de elektriciteit in je huis. Lees hieronder wat de functies zijn van een zekeringkast.

 

Wat is een zekeringkast? 

Een zekeringkast is het belangrijkste gedeelte van de elektriciteit, want vanaf hier wordt het namelijk allemaal aangestuurd. Je kan het eigenlijk vergelijk met een hart in een lichaam. Een zekeringkast wordt ook wel anders genoemd, namelijk: groepenkast, verdeelkast of automatenkast. Vanaf de zekeringkast wordt al het stroom verdeeld en gestuurd naar de verschillende elektrische apparaten. 

 

Vervangen van je zekeringkast

Wanneer je net een nieuw huis hebt gekocht of al een hele tijd in je huis woont, kan het zo zijn dat je een keer je zekeringkast moet vervangen. Het kan dan namelijk zo zijn dat de zekeringkast al heel oud is en hij aan vervanging toe is. Ook kan het zo zijn dat je een nieuwe keuken krijgt of dat je inductie gaat koken, dan kan het zo zijn dat je een nieuwe groep aan moet sluiten. Hierbij is het van belang dat jij je zekeringkast gaat vervangen.

 

Groepenkast zelf vervangen of laten vervangen

Wanneer jij je zekeringkast zelf gaat vervangen moet je natuurlijk een aantal stappen doorlopen en zijn er dingen waar je aan moet denken wanneer jij je zekeringkast gaat vervangen. Wanneer je een beetje handig bent en hier verstand van hebt, kan je ervoor kiezen om de zekeringkast zelf gaan te vervangen. Het is namelijk wel van belang dat je weet hoe dit moet en wat je juist niet moet vergeten.

 

Wanneer je hier geen verstand van hebt, kan je er het beste voor kiezen om je zekeringkast door iemand te laten vervangen. Wanneer je hier zelf aan gaat beginnen kan het namelijk zo zijn dat je veel dingen gaat vergeten en het kan dan zelfs gevaarlijk zijn. Je wilt natuurlijk dat het in één keer goed gaat. Mocht u het willen uitbesteden, neem dan contact op met Elektromaani.nl.