Kijk op Interieur
Image default
Dienstverlening

Opslagruimte in Utrecht nodig? 8 tips voor het opbergen van je meubels

Opslagruimte in Utrecht is natuurlijk beperkt. Gelukkig is er de Opslagman. Voldoende opslagruimtes voor elke beurs. Als je gaat verhuizen is het soms noodzakelijk je (overtollige) huisraad op te slaan in een externe opslagruimte. En je kent het spreekwoord vast wel: een goede voorbereiding is het halve werk. Zeker bij zoiets ingrijpends als een verhuizing. Misschien niet het leukste werk, dozen inpakken en meubels uit elkaar halen. Maar wel noodzakelijk dat het goed gebeurt. Alleen zo zul je de kans op schade aan je spullen tijdens het vervoer of gedurende de tijd dat ze staan opgeslagen, zo goed mogelijk voorkomen.

Over de opslagruimte in Utrecht

Elke opslagruimte in Utrecht die je huurt via Opslagman is droog en verwarmd, 7 dagen per week toegankelijk en ook nog eens 24/7 beveiligd. Je kunt het huren van je opslagruimte volledig online regelen. Dát is pas gemak. Kom je er onverhoopt niet helemaal uit, ook dat is geen enkel probleem. Je kunt deze professionals elke dag bellen tussen 08:00 uur ’s morgens en 21:00 uur ’s avonds. Je opslagruimte is dagelijks tussen 06:00 uur ’s morgens en 23:00 uur ’s avonds bereikbaar. En kom je er op enig moment achter dat de ruimte toch te groot of te klein is? Geen enkel probleem. Dagelijks kun je kosteloos van ruimte wisselen. Je kunt zelfs dagelijks opzeggen. Goed om te weten toch?

Drie tips

Tip 1: Het bekleden van de vloer van de opslagruimte met dikke plastic platen helpt zowel je meubels als de vloer te beschermen en maakt het een stuk makkelijker om zware meubels van het ene naar het andere punt te schuiven.

Tip 2: Veel van de meubels in je huis zijn thuis in elkaar gezet. Dat betekent dat de meeste meubels kunnen worden gedemonteerd en weer in elkaar gezet. Als dit het geval is, neem dan zeker de tijd om je meubels uit elkaar te halen. Doe eventuele schroeven, moeren, bouten, sloten en sleutels in een apart zakje en plak deze vast aan het meubel. Dit maakt het een stuk handiger wanneer je het weer in elkaar wilt zetten. Het is een goed idee om dingen netjes te stapelen om zo ruimte te besparen.

Tip 3: We hebben allemaal objecten in huis die extra zorg verdienen. Zorg ervoor dat je je belangrijkste en meest gewaardeerde spullen in zachte materialen (dekens of bubbeltjesfolie) inpakt om ze te beschermen tegen schade.