Kijk op Interieur
Image default
Dienstverlening

Lid worden bij EKH.nl

Bij EKH.nl (ook wel bekend als Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen) kunt u lid worden om u bij deze belangenorganisatie aan te sluiten. EKH-bedrijven laten namelijk zien aan hun klanten dat zij het belangrijk vinden om de veiligheid van de klanten de waarborgen en de zorgen volledig uit handen te nemen. De bedrijven die aangesloten zijn bij EKH helpen andere bedrijven om zich aan de verplichtingen te houden die zijn opgesteld door de wet als het gaat om het verrichten van taken binnen de hijs- en hefbranchen. Elk keurbedrijf staat bekend om haar vakkundigheid, daarom worden de keuringen van de hijs- en hefmiddelen altijd volledig gedaan volgens de opgestelde voorschriften.

Hoe kan ik lid worden bij EKH.nl?

Nu vraagt u zich af hoe u nu precies lid kunt worden bij EKH.nl en wat de voorwaarden hiervan zijn. Beschikt uw bedrijf over een geldig ISO-9000 certificaat en bent u in het bezit van hijskranen of andere hijs- en hefmiddelen? Dan kunt u zich eenvoudig inschrijven bij EKH. Hierbij maakt het helemaal niets uit of u de middelen bij een ander bedrijf keurt of dat u middelen keurt voor uw eigen doeleinden. Als u eenmaal lid bent, kunt u gebruik maken van de werkvoorschriften die zijn opgesteld door EKH. Wel vragen wij enkele vaste bedragen die vallen onder een zogenaamde contributieregeling. Verder wat u moet doen is het doorgeven van uw gegevens via het formulier op onze website onder het kopje ‘Lid worden?’.

Wat is de doelstelling van EKH?

Bij EKH Erkende Keurbedrijven Hijs- & Hefmiddelen is ons nummer één doel de veiligheid te waarborgen binnen de hijs- en hefbranche. Ook willen wij dit veiligheidsniveau naar het hoogst mogelijke niveau tillen door het continu keuren van hijs- en hefmiddelen en onze werkvoorschriften te blijven verbeteren. Ook worden onze keurmeesters regelmatig opnieuw getoetst zodat wij ervan verzekerd zijn dat alles volledig vakkundig blijft verlopen. Gezien dit niet meer verplicht is vanuit de overheid, bieden wij onze werkgevers en werknemers de zekerheid van veiligheid van alle middelen die worden gebruikt binnen onze branche. Kijk voor bijvoorbeeld de werkvoorschriften eens op onze website.